iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Helgens lyckorus

Publicerad 2012-10-02 22:35:03 i Smått och blandat,

Upptäckte precis att min bild som jag lade upp via mobilen inte kom med, men läste att det inte fungerar just nu.
Jag gjorde nämligen scones i söndags. Det låter kanske inte så mycket men för mej var det ett stort steg, jag har inte kommit igång med min bakning igen även om jag har märkt att den är på väg tillbaka, sedan jag var sjukskriven. Jag hade ett gammalt scones-mix paket (närmare ett år...) och var sugen på det så jag gjorde ett försök. Det luktade lite skumt om innehållet men jag fortsatte ändå, det blev en deg och brödkakor av det och sedan in i ugnen, fortfarande på försök. Men efter ett tag luktade det inte lika gott så de åkte ut och ner i papperskorgen. Tror nog att pulvret (som innehöll fett) hade härsknat ellet nåt sånt. Men jag var fortfarande sugen på scones till frukost så kokboken åkte fram och jag rörde ihop en ny deg. Den blev det scones av och familjen var lycklig! Mitt nya favoritte, citron, och scones kändes så lyxigt nu när vi inte har fått hembakt bröd på länge.
 
Känslan av att baka igen, även fast det inte var något avancerat, fyllde mej med en lyckokänsla resten av dagen och jag mådde så bra igen! Det här var en av de sista stora trösklarna för mej och som jag har saknat bakningen, ojoj...
 
Så nu bläddrar jag bland recepten igen för att se vad jag ska göra närmare helgen, förväntan är stooor!
 
Jo, men jag hade ju tänkt baka redan igår men vi gjorde tacos till mat och det tar sin tid när man ska ha en massa olika grönsaker, ost och achi till, så det blev inget för jag hann inte, tyvärr. Men det var länge sedan vi åt tacos och det är inte helt fel när man inte äter det för ofta. Achi, (vet inte hur det stavas), är en slags salsa av hackad lök, tomater, chili (eller spansk peppar som det heter på riktigt, men jag föredrar att säga chili). Den är stark, om man har kärnorna kvar och det har vi alltid, vi gillar starkt, och jag tror att den kommer från Chile. Hon som lärde oss den är därifrån och hon brukade göra den till kyckling, ris och hemgjord majonnäs och det är en underbar blandning. Vilken skillnad det är mot köpemajonnäs, det går inte att jämföra, men så är det väl med det mesta här i livet?
 
Så nu förbereder jag mej för baket, kollar skafferiet och vad som behövs handlas hem, så att jag bara kan sätta igång i helgen. Tråkigt nog så tror jag inte att jag hinner göra det före dess men det är skönt om allt finns hemma. Finns det något värre än att behöva gå ner till centrum eller att ta ett annat recept, när man har ställt in sig på just det där och inget annat? Jag ogillar det starkt.
 
Javisst, länken till hembakat ska jag försöka få in http://tidningenhembakat.se/ , jag har för mej att man kan göra på något annat sätt men det minns jag inte nu så det här får duga.
 
Puhh, höll precis på att radera hela inlägget men det fanns kvar, pust!
 
Är nog dags att sova lite tror jag, innan jag gör något annat tokigt.
 
Kramar från min baksida, Annoest

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2012-10-04 15:53:46

Ja baka kan nog vara någon slags terapi för själen, kanske skall pröva:)

Svar: Det tycker jag att du ska göra, kanske hittar du något nytt? Bonusen för mej är att jag mår bra och det är roligt när jag lyckas med något gott eller nytt recept (och det är inte varje gång det händer...) men jag tror att det är själva röra-gegga-avregera-mej-på-degen-och-det-blir-något-av-det som jag gillar mest, och om det inte blev bra så går det oftast att äta upp 8-)Kram
annoest

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela