Mer recept
Jag insåg nyss att jag har lagt ut samma bakbilder vid två tillfällen här...det var inte meningen. Har visst haft för mycket att göra (eller för rörigt i huvudet?) eller bara ingen bakkoll...ledsen för det.
Jaha, mer?
Efter den här pajen blev jag sugen på att hitta andra länders kak-specialiteter och prova dem, och även att göra fler saker med kondenserad mjölk i, den tyckte jag om!
Men här kommer en ny bild, nämligen ett kalljäst frukostbröd med ost i, som gräddas i muffinsformar. Det som skiljer sig med det här receptet är att man ställer in degen i kylen över natten, utan att göra bullar innan. Man skulle klicka ut degen i formarna men det var omöjligt så jag skar degbitar och stoppade ner dem i formarna samt strödde lite ost ovanpå. Egentligen skulle man ha ett annat mjöl men det hade jag inte hemma, så jag bytte ut det mot vanligt vetemjöl och det kan vara förklaringen. Men det blev gott, lite kompakt kanske men det var ändå ett roligt recept. Tror att jag hittade det på arlas hemsida.
Jo, tonåringen fick smaka en god kall kaka med citronsmak på ett kalas hos en klasskompis för länge sedan. För ett litet tag sedan upptäckte jag att hans pappa jobbar extra på mitt jobb, så jag frågade honom om han visste vilken kaka det var. Han trodde att det var 'pie de limon', en peruansk specialitet med maräng och en limefyllning. Jag googlade den och tog med receptet för att kolla om det var rätt, jaha då, det stämde.
Så jag började baka efter googles översättning... Om det är något som inte stämmer så är det deras översättningar av vissa ord. Visst, det är väl inte alltid lätt att hitta passande ord men man kan få sig en hel del skratt på vägen. Vad sägs om 'allrengöringsmedel' istället för mjöl? Eller ett recept på fiskgryta som heter 'Svettiga fisken'? Jo, jag lovar, det stod så i översättningen!! Jag visade det för mina jobbarkompisar och vi vek oss dubbla av skratt!
Men kakan var ganska lätt att göra, en pajdeg och sedan en fyllning av lime, kondenserad mjölk och så en maräng på topp. Den blev god men lite för söt, men tyvärr var det inte riktigt samma som tonåringen mindes. Visst kan minnet ha ändrats, det var ju ganska många år sedan men han sa att det inte var samma kaka och det kan ju vara så. Det kanske var en helt annan kaka, vem vet? Men det var en ny sak och maräng har jag bara gjort mindre än fem gånger totalt i mitt liv så där behöver jag öva lite till.
Efter den här pajen blev jag sugen på att hitta andra länders kak-specialiteter och prova dem, och även att göra fler saker med kondenserad mjölk i, den tyckte jag om!
Kram annoest