Nya friska tag och curder
Hej.
Bakom paketen på översta hyllan gömmer sig en massa olika mjölsorter och på andra hyllan nerifrån finns det en massa smått och gott till bakning.
Jag har tyvärr varit sjuk så det har varken blivit några inlägg eller någon bakning den senaste tiden, men nu har jag lite ledighet och jag hoppas hinna med någon liten bulle eller bakverk.
Jag insåg tidigare i december att jag hade väldigt mycket mjöl hemma, hela 6 mjölpaket!! Men det har varit mycket bra priser på mjöl den senaste tiden och jag har ju kommit igång med bakningen, så jag har handlat hem inför bakningen...
Bakom paketen på översta hyllan gömmer sig en massa olika mjölsorter och på andra hyllan nerifrån finns det en massa smått och gott till bakning.
Det kan väl inte bara vara jag som har det så här i förråden?
En rolig nyhet som jag hittade i affären efter ett tandläkarbesök (jo, tom det har jag hunnit med, men det tog på krafterna. Efter väggen har jag svårt för tandläkaren, det är väldigt jobbigt tyvärr, men nödvändigt efter något år...), är halloncurd och passionfruktscurd!! De stod gömda i en hörna bland glassåser och det var inte heller vilka som helst, smaker som blåbär, choklad med hallon fick det att vattnas i munnen på mej, trots att jag inte var ett dugg sugen på glass då. Märket var St Dalfour om jag minns rätt och jag vet att de har olika marmelader, men glassåser har jag inte sett förut.
Men curderna hade jag ingen aning om att de fanns att köpa med de smakerna, men lycklig blev jag och hjärnan började genast arbeta med nya bakkombinationerna.
Det här märket kände inte jag igen men jag googlade det och hittade fler smaker, och de verkar säljas i The English Shop. Kolla gärna själva, det fanns bland annat en med smak av Banoffe...
Jo, riktigt glad blev jag, men jag bör nog (?) baka upp lite av det som redan tar för mycket plats i kylen och skåpet först. Eller?!?
Kram annoest