Färdiga kardemummakakor
Jo, kakorna var helt okej men det var lite för mycket pyssel med dem. I alla fall med kardemumman, där det skulle vara nymalda kärnor enligt receptet. Och som ni vet kör jag enligt ursprungsreceptet första gången jag provar något nytt, för att få en uppfattning om vad jag egentligen tycker om det och om det går/är värt att byta ut något som gör att det passar min smak bättre.
Nymalda kärnor ja, fram med morteln och så satte jag igång. Det enda problemet var att jag aldrig har försökt mala kardemummakärnor förut och om ni själva har provat det så vet ni att de är som stenar, när man försöker mortla dem. Nästan omöjliga att krossa! Men efter ca 10 min eller mer, med svetten i pannan, så lyckades jag få sönder dem. Jag funderade ett tag på min kryddkvarn men den luktade dragon och det ville jag inte ha i kakorna, annars hade den varit ett mycket bättre alternativ.
Igår smetade jag på smörkrämen och satte ihop kakorna, det blev mycket kräm emellan, men det stod inte hur mycket i receptet så jag fick fylla på ett par gånger när jag såg hur mycket som var kvar. De var ganska söta när de var klara och smakade ganska gott, kombinationen var okej, men om det blir en nästa gång så köper jag färdigmald kardemumma!!
Igår orkade jag inte baka något, händerna och fingrarna värkte, så jag tog en vila-upp-mej-dag. Det som är kvar går ganska fort att göra och det ska jag försöka till helgen, nu i veckan kommer det bli mycket jobb och en del övertid misstänker jag.
Tills nästa gång, kramar annoest