Idag är det blött och kallt ute, och själv är jag trött och frusen. En hemmadag med filt, choklad och myskläder lockar mej verkligen. Eller nybakade scones, en kopp te och pressad apelsin skulle också fungera, mmm...
Men nu är det hög tid att byta från mina tunna men underbart sköna sommarskor, till ett par varmare höstskor. Sommaren är över för det här året.
En liten tröst är att jag ska få ryggmassage imorgon, äntligen! Vår förra massös slutade för nästan fyra månader sedan och jag har väntat otåligt sedan dess.
Okej, ni kanske också behöver lite uppmuntring? Då så, här kommer min upplevelse från mässan. Bilderna kan vara en aning suddiga men det beror på att jag fotade med ena handen och höll pralinkassarna i den andra...det var lite tungt efter ett tag. Vi får väl se hur stort inlägget kan bli, annars kommer fortsättningen snart.
Ja, första bilden:
En massa chokladmandlar tror jag.
Här var det gotlandschoklad om jag inte minns fel.

Bilderna får tala för sig själva, om det inte var något särskilt.
Visst är det små konstverk?!
Dessa praliner tillhör pralinhuset och här köpte jag ett gäng till mina jobbarkompisar. Jag kan ju inte komma tillbaka från mässan utan lite provsmakningar till dem, annars skulle jag nog bli lynchad, haha!

De här fina bakverken kunde man köpa tror jag, men jag har ingen aning om vad de kunde tänkas kosta.
En liten chokladfontän är väl aldrig fel?
Det här kom i alla fall från Gränna choklad, här handlade jag en del. Jag tycker speciellt om deras polkabräck.
Här var det en yrkeshögskola och deras skapelser.

Just det, man kunde anmäla sig till olika mini bakkurser och det var nytt för i år. Här är det Sebastian Boudet som lär ut lite tricks, han som har gjort 'Le bakbok'.
Konstverk i socker och choklad.
Nu blev det lite spännande, det fanns mochiglass på mässan! Dem har jag läst om och varit nyfiken på, så nu köpte jag en med smak av hallon och vit choklad.
När jag såg alla små gulliga glasspuckar i frysen ville jag ha allihopa!

Omdömet då? Det blev nja. Smaken var det inget fel på, smakade som en finare hemgjord glass men höljet av rispasta, färg och socker var lite segt och det blev svårt att bita av därför att glassen tinade så snabbt. Jag gillar inte heller att tugga glass så då blev det lägre betyg, men det är alltid kul att provsmaka nya bak-, choklad- och efterrättstrender.
Jag köpte också en kula glass från någon pralintillverkare och den smakade gott och lite finare glass
Så då var det klart, men jag har fortfarande mycket choklad kvar hemma att provsmaka, mums!
Kram annoest