iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Överhopad och ännu inte van att semestern är slut

Publicerad 2011-08-06 21:02:16 i Allmänt,

Ja, nu jobbar jag igen och vilken hopning av jobb det var när jag kom tillbaka...!!
Det var så mycket papper på mitt bord att jag inte visste hur jag skulle börja, och alla varor sedan, det var usch-mycket då men det ännu värre nu, även fast jag har jobbat två veckor. Men å andra sidan, jag har varit själv på min avdelning och det har inte riktigt varit de vanliga tiderna, jag har jobbat över varje dag för att få ordning på allt. Det mesta kan vi inte komma ikapp med förrän de andra kommer tillbaka, då kan vi köra på ordentligt men nu är det jag hinner med knappt en droppe i havet. Det ironiska är att jag ändå inte har kunnat göra mina vanliga arbetsuppgifter, varje månad kommer det andra saker som ska göras och det tar ca en vecka att bli klar med det.
Två tjejer har försvunnit från min avdelning, en har flyttat ihop med kärleken i norrland efter ca tre års pendlande, och den andra tjejen ersätter en mammaledighet i ungefär ett år framåt. Så då återstår bara jag som kan ta hand om de här uppgifterna. Förut gjorde jag en del av det, nu gör jag allt och mer därtill.
Något som ändå är positivt är att min chef vet om det här och kollar hela tiden att det inte blir övermäktigt för mej, det känns bra. Igår fick jag till och med fyra biobiljetter som tack för att jag har varit själv och även jobbat över med de andra sakerna. Hon tyckte att jag skulle ta med mej familjen på bio!

På måndag kommer en tjej tillbaka och då får jag äntligen sällskap, visserligen kommer hon fråga MYCKET, men jag har ändå någon att prata med igen.

Det är en stor omställning att börja jobba igen, bra det här med att passa tider, ha klocka, matlådor?! Jag har inte orkat skriva något på kvällarna och affärerna har varit stängda varje dag när jag kommer till centrum, efter jobbet. Jag har inte ens tvättat i veckorna och det brukar jag försöka göra, annars har jag ett kebenekaise till helgen.

Jag har tyvärr inte tänkt tanken att baka något mer bröd, men jag äter hembakat varje morgon, ostbröd, morotsbröd eller vad vill jag ha idag? Det är så lyxigt!!

Har funderat lite på det här med att jobba som bagare eller liknande och jag tror inte att jag helt skulle passa som det. Jag är gärna uppe länge på kvällen, är kvällspigg, men att gå upp på morgonen är såå svårt. Gubben och yngsta sonen skuttar nästan upp men jag och tonåringen har samma gener där. Så att gå upp klockan två eller tre på morgonen känns inte som min grej. Men ett litet kafé eller sånt kan jag tänka mej, då blir det lite mer normala tider, tror jag?

Idag har jag flyttat teven, fixat med sladdar och kommit ännu en liten bit på vägen till perfektion av mitt hem. Skämtar lite, perfekt blir det nog aldrig men jag vill ha smarta lösningar och få saker ur vägen, och sånt är det bara jag som fixar. Jag tror inte ens att gubben vet vad jag gör, men bara det fungerar bättre och blir lättare att komma fram samt att förvara bättre, så är jag nöjd. Man måste rensa lite eller fixa till det där som ligger och "tuggar" i bakhuvudet, det känns bättre efteråt.

Jag vill ha en luftig lägenhet, med rymd. Ja, utrymme blir det inte när man bor fyra personer i en trea men att få det så att vi inte snubblar över alla saker, det är en konst. Där är jag garanterat INTE ensam, eller vad säger ni?

Lycka till med fixandet och trixandet!

Kramar annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela