iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

I sommarens spår

Publicerad 2014-08-27 16:47:58 i Allmänt,

Jag hankar mej fram, halva veckan är redan avklarad konstigt nog. Det känns lite bättre nu och jag har kommit in i ganska mycket jobbtänk nu.
Men jag saknar min tid med yngsten, när vi gick på bio, åkte och badade och sånt. Vi fick riktigt bra med tid tillsammans, tonåringen var ju uppe i andra änden av sverige och jobbade i djurparken. Visst, han kom hem efter fem veckor, stannade några dagar, åkte tillbaka och jobbade på en rockfestival, kom hem igen och åkte tillbaka efter två-tre dagar igen(!) därför att han saknade parken, djuren och jobbarkompisarna. Han är lite rolig, vi bor i en större stad där allt finns, men han får tråkigt och åker upp igen...

Hans mobil gick sönder under andra veckan så vi har fått ringa på hans kompis mobil och pratat via facebook. Det ska bli skönt när den är lagad och man kan hålla lite koll på honom igen.

I helgen är det stor fest med jobbet, självklart i fel ände av sverige. Det blir också kul, men jag våndas fortfarande över att helgen försvinner. Men, jag har varit riktigt smart (om jag får säga det själv) och tagit ledigt på måndag, så att jag får sova ut.
Sen är det även ett möte med läkaren om hans mage, så det passade väldigt bra.

Den här veckan spelar jag in Paul Hollywoods serie-Bröd på tv4 och självklart :Hela Sverige bakar!!
Roligt, roligt att den är tillbaka.

Bröd-serien ska jag titta på lite längre fram, men jag har hört att den är mycket inspirerande, ser fram mot det.

Kram annoest

Åter till verkligheten

Publicerad 2014-08-26 16:45:37 i Allmänt,

Usch ja, började jobba igen igår, och jag säger usch därför att jag inte ville börja. Jag vet, det är många som inte heller vill  och man ska vara glad för att man har ett jobb och visst är jag det! Men om jag hade fått välja själv så hade jag förlängt min ledighet, ett bra tag till.
Fast det är roligt att träffa mina jobbarkompisar igen, ända tills jag börjar irritera mej på deras ovanor igen...
Men det är bara så otroligt mycket att komma ihåg i mitt jobb och mycket av det måste du hålla reda på i huvudet och det fungerar mindre bra för mej.

Yngsten verkar sakna vår tid tillsammans från semestern, han har ringt mej varje dag efter att han har slutat skolan. Jag saknar också vår tid tillsammans, dels för att det var roligt att göra saker bara han och jag, men även för att vi kom lite närmare varandra.
Det kan också bero på att jag är mer öppen om hans pappa mot tidigare, eller att han känner sig tryggare med mej nu och vågar prata mer om hur han mår och vad han tänker.
Jag måste se till att vi hittar på något även längre fram, vi behöver det!

Apropå hans pappa, där undrar jag hur lågt man kan sjunka bara för att vi tycker och gör olika?!?
Hans sätt fungerar inte men han inser inte det. Så jag fortsätter på mitt sätt och känner mer och mer att jag kliver ur min gamla roll i vårt förhållande, sakta men säkert. Vad han sedan tycker om det struntar jag i! Visst, jag blir ledsen och arg på grund av honom, men jag väljer min väg nu.

Kram annoest

Skolstart

Publicerad 2014-08-20 20:19:03 i Allmänt,

Igår fick jag en påminnelse om varför vi ska skilja oss. Det går okej för det mesta men så har vi de där små tillfällena som sticker ut och som skakar om hela mej, som får mej att minnas...igår kväll var ett sånt tillfälle. Tårarna kom när jag var för mej själv och jag kände bara, låt bli, jag orkar inte, vill inte ha det så här. Stunderna är nödvändiga men väldigt jobbiga.

Letar fortfarande lägenhet, på alla tänkbara sätt, vet bara inte hur länge jag ska behöva leta till.

Skolan började för yngsten idag, han får fortsätta i samma klass som han gått i tidigare men det kanske blir mer specialundervisning på grund av att han missade så mycket i våras, det är ännu inte helt klart. Så där är ett nytt möte till...

Jag hoppas att vi kan hålla hans mage/förstoppning i schack så att han kan gå i skolan. Nackdelen med hans medicin är bara att den även kan göra honom aningen mer hård i magen och det är mindre bra, men den hjälper mer än den stjälper så vi kör på tills det är dags för ett möte på barnsjukhuset.
Tyvärr fick hans pappa ett utbrott om att den inte hjälper alls och att han ska sluta med den och byta till någon bättre medicin, men han trodde ju inte alls på att yngsten har haft problem tidigare. Han tyckte ju bara att han spelade för att få slippa skolan och för att vara hemma och spela. Vaddå dödläge?!

Längtar till dagen då vi bor själva, så att det nästan gör ont! Ni som har varit eller är i min sits vet hur det känns.

Själv skulle jag må mycket bättre av att baka men den gnistan vill inte ta sig ordentligt, och om den börjar närma sig full fräs så kvävs den av han. All baklust (och övrigt också) försvinner snabbare än blixten av hans utbrott.

Det är tungt just nu.

Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela