iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Mera milkshake!

Publicerad 2013-06-24 18:09:43 i Smått och blandat,

Dagens uppdrag: källarröjning!
Egentligen ingen bra ide på första semesterdagen men alltid skönt när det är klart. Så många värdelösa kartonger och skräp man samlar på sig under åren, och det är inte så att man springer ner i källaren var och varannan vecka... Men det ser lite bättre ut nu och det räcker garanterat för idag.

Idag gjorde jag en ny milkshake, med apelsinsmak. Den uppskattade båda barnen, tom yngsten som genast efterfrågade ett eget glas! Han föredrar lite sötare saker men den här blev mer fräsch och jag är fortfarande lite förvånad att han tyckte om den så mycket, kul!
Nu har jag bara äpplen, physalis, rabarber och blåbär kvar så det blir spännande imorgon!

Även paj denna dag

Publicerad 2013-06-23 20:55:50 i Smått och blandat,

Jodå, det blev rabarber (självklart) och blåbär den här gången. Men av någon anledning var jag inte så sugen på paj, kanske var det milkshaken som stillade suget. Det känner jag för att göra om imorgon, eller kanske scones till frukost istället? Eller varför inte både och?
Någon gång ska man väl unna sig en sån där lyxfrukost också? Så varför inte imorgon?
Pajbilderna kommer här, före och efter.

Milkshake!!

Publicerad 2013-06-23 16:08:42 i Smått och blandat,

Det lät bättre med milkshake och det blev det, även lyxvarianten med lite grädde och riven choklad på! Mumsigt!!
Haha, min lyxmilkshake knockar Max:s men deras är god också! Sonen föredrog utan grädde men jag ville ha den lite lyxig idag, jag har ju faktiskt semester nu!

På bilden ser ni min fula lilla gratisapparat som jag fick vid någon tidningsprenumeration, men den duger utmärkt till att göra små mängder milkshake i. De där småprenumerationerna är praktiska ibland när man funderar på om man ska köpa vissa saker/apparater men samtidigt är osäker på om de verkligen kommer användas. Jag har flera saker hemma som jag har "fått" vid såna tillfällen. Visst vet jag att jag har betalat för dem men det är ett bra tillfälle att prova nya tidningar på (och att få roliga saker).

Vilken tur att man måste frosta av frysen ibland!!

Kram annoest

Mera pajer?

Publicerad 2013-06-23 15:15:20 i Allmänt,

Tja, när det är mer is än bär i förpackningen är det nog dags att frosta av frysen? Så vilka bär/frukt ska jag ha i pajen? Svårt val?
Eller ska jag kanske göra en smoothie eller milkshake också? Hmm, nu blev det mycket...

Smaskens!

Publicerad 2013-06-23 14:29:23 i Allmänt,

Ni kan väl gissa vad det här ska bli! Jag fick en laddning när tonåringen varit över hos mormor och morfar i veckan så nu fryser jag in en del och sen blir det en liten paj! Men jag har inte bestämt mej om det bara ska bli rabarber eller om jag petar ner både äpplen och blåbär i samma paj, vi har olika favoriter i familjen.

Glad midsommar i efterskott

Utarbetad

Publicerad 2013-06-14 23:11:49 i Allmänt,

Eller så behöver jag semester? Nu till helgen kör vi det sista före semestern, tonåringen blir vuxen! Eller, ja nästan då...men vi ska har födelsedagsfika för honom och släkten MEN jag slipper baka tills dess och det är underbart!! En del av studentkakorna kommer hem igen så jag behöver inte tänka alls på den biten.
Jag medger att jag inte är ett dugg sugen på att baka något, är faktiskt inte speciellt sugen på glass heller. Tror att min gnista har försvunnit under den sista veckan. Den borde vara på topp då jag var helt ledig förra helgen, men jag kände inte för att göra något alls. Inte ens yngstens skolavslutning fick mej att må bra, jag längtade bara tills det var färdigt.
Kanske är det semester jag behöver ellerså är det en efterreaktion på att jag har gjort för mycket, och nu kommer smällen när jag kan koppla av igen (ungefär som spänningshuvudvärk).
Men, till midsommar har jag semester, en efterlängtad sådan och kanske kommer min gnista fram igen under tiden, hoppas på det.
 
Jag skulle nog behöva få rå om mej själv enbart, men de dagarna kommer efter skolstarten i augusti. Fast tre lediga veckor är inte helt fel heller.
 
Just nu längtar jag att födelsedagsfikat ska vara förbi och att jag kan ta mej igenom de sista dagarna fram till midsommar. Lite sol på balkongen vore inte helt fel det heller och kanske lite bad? Vi får se när vi väl kommer dit!
 
Trötta kramar från annoest

Överbakad

Publicerad 2013-06-05 21:40:23 i Allmänt,

Jag vet, jag har inte skrivit på länge. Förra helgen bakade jag det sista på lördagen, jag stod i köket och bakade åtta timmar i sträck!! Det var ostbullarna, tre satser, och tre omgångar av marmorerade brownies. Jag var inställd på en låång dag och det blev det på alla sätt. Jag varvade bakning med tvätt och satt inte ner under åtta timmar för att jag visste att jag var tvungen att köra färdigt allt, annars skulle jag inte orka. Men det var hemskt, likaså dagen efter, då hade jag klått upp varenda störig person som kom i min väg. Humöret var riktigt gräsligt och så mycket kommer jag inte att baka igen, det dröjer länge innan jag ställer mej med med en kak- eller bröddeg igen.
Men jag tror att det var värt det, nästan!
Det blev en massa kakor över, både från studenten och kalaset så jag behöver inte baka någonting och det är så skönt att slippa!!! Visst var det kul (och självvalt) men på tok för mycket.

Studenten gick bra och jag fick en försmak av hur det blir nästa år när tonåringen går ut gymnasiet, hoppas jag i alla fall. Planeringen pågår i bakhuvudet hela tiden.

Jag tror att jag har en bild av kakbordet och det blev visst åtta olika sorter sa syrran. Det märkte jag inte själv, var alldeles för inne i bakningen.

Nu i helgen som gick gjorde jag ingenting förutom att tvätta, det kommer jag aldrig ifrån. Suck! Men sedan blev det filmer i två hela dagar och det var den bästa avkopplingen på länge.
Tyvärr har jag inte orkat skriva sen dess, jag kände bara urk för allt. Men det går över så småningom.

Kram annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela