iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Jobb igen

Publicerad 2011-07-27 22:36:18 i Allmänt,

Suck, en liten sådan i alla fall, nu är jag redan tillbaka på jobbet. Vad hände med semestern?? Gick alldeles för fort och var alldeles för kort...som vanligt, fniss.
Sista veckan var riktigt intensiv, vi gick på Tom tits, var på grönan, flyttade ut lillebror från barnens rum, handlade en liten teve EFTER att ha varit med gubben och försökt köpa nya byxor till honom. Jag kan komma på mååååååååååånga saker som är lättare än just det sistnämnda, men jag stod på mej och vi kom hem med hela två par byxor. Fast nu dröjer det ca 4 år innan det är dags igen, puuhhh!! Efter inhandlingen av byxor och teve så skulle vi göra en liten storhandling av det nödvändigaste. Det blev knappt det, vi var så trötta efter allt att vi bara ville hem. I teveaffären hjälpte försäljaren oss att även skaffa ett syskonabonnemang, kort till boxen och allt annat som behövdes. Bara att slippa sånt var underbart men alla saker som vi gick igenom fick det att börja snurra i mitt huvud.
Dagen efter åkte vi till IKEA, på min sista semesterdag, och köpte byråer och skrivbord till barnen. Resten av dagen samt kvällen, tillbringade jag och tonåringen med att skruva ihop möbler. Som vi slet, ungefär vid elvatiden på kvällen slutade vi och då började jag packa väskan till jobbet. Stämpelkort, busskort, nya rena jobbarkläder, var är min klocka, matlåda? Under semestern har jag (och de andra) inte kommit i säng så tidigt och det var inte lätt att somna nu heller. På måndagen kändes det som att jag bara hade haft en lång helg, lite tråkigt, men jag var mer pigg än förut ändå.

Jag längtar tillbaka, till lugnet, de sena frukostarna, bakandet, friden...
Men det kommer igen så småningom, jag har några dagar ledigt när barnen börjar skolan och det ser jag fram emot. Jag är nämligen själv på min avdelning i två veckor innan en av de andra tjejerna kommer tillbaka och det finns verkligen hur mycket som helst att göra. När jag kommer på morgonen vet jag inte i vilken ände jag ska börja, men jag försöker ta en stund på varje sak, så att inte man kommer efter med allt. Vissa saker måste man ta en och en och jag tar det lugnt, vi hinner ikapp till slut.

Jobba lugnt ni som jobbar och till er som har semester , njuuuut så mycket ni kan!

Kram Annoest

Tobleroneglass

Publicerad 2011-07-20 23:28:09 i Smått och blandat,



En len, kall, chokladglasskräm som bara smälter...

Den här gjorde jag häromdagen och den blev lyckad, receptet hittar ni här hoppas jag, http://www.baka.se/recept/tobleroneglass .

Jag har bakat en hel del de här sista dagarna och det är kul att få fylla upp frysen igen. Den som blir gladast är nog ändå maken, han njuter av att få provsmaka det senaste! Jag frostade av den gamla frysen för någon dag sedan och nu finns det gott om plats igen. Vädret har varit perfekt för att baka nu och det känns så bra att ha fått lite ordning på det jag vill prova nu, jag ser massor av roligheter i den pärmen, jaaaa!!
Det enda tråkiga är att jag börjar jobba igen på måndag, jag hade gärna haft mer tid att BAKA. Men det kommer nog ändå, nu när jag ser vad jag har.

Kramar Annoest

Mer ordning, hoppas jag?

Publicerad 2011-07-15 20:18:22 i Allmänt,

Idag har vi inhandlat en ny säng till lillebror, han ska få sin egen hörna (läs rum) och storebror ett eget rum. Lite (mycket) är det kvar att fixa men det känns ändå bra, jag fick en ny kudde så nu kommer jag sova ännu bättre hoppas jag. Jag har haft två mindre kuddar ovanpå varandra men det har ändå inte varit helt bekvämt så natten blir spännande....
Vi försökte hitta en tv-bänk i vår smak, men den vi tidigare sett på IKEA finns inte längre trä-färg som vi helst vill ha, gärna ljust trä typ björk. Så vi kikade in på blocket och där fanns det för mycket att titta på, nästan så att man tappar musten, men jag tror nog att vi väntar med det och försöker få ordning i de "nya rummen" först, det går ju lite pengar där med...

Jag känner mej nöjd med dagen, har kommit igenom strykberget (uppdelat på flera dagar) och har äntligen frostat av den gamla frysen. Det var många kilo/liter is där, nu ser man till och med hyllorna. Inte världens roligaste men ändå skönt att bli av med. Nu återstår klädkammaren, där har jag lite som behöver ordnas innan man kan gå in där utan att behöva plocka ut hälften först.

Rolig semester va? Men ibland behöver man ta den tiden till just såna här saker för det känns så mycket bättre efteråt och då är det en sak mindre som tar plats i hjärnan. Sedan brukar man känna sig så nöjd och framför allt duktig efteråt (självbelåten är ett annat mindre fint ord, fniss).

Kramar Annoest

Underbara ledighet

Publicerad 2011-07-14 23:01:02 i Allmänt,

Jag njuter av att göra precis det jag vill, tror nästan att jag har hunnit med allt som jag ville göra under första veckan? Jag har balkongsolat, druckit lite vin, ätit jordgubbar, lagat och ätit god mat, cyklat, ätit godis, gått på bio och lite till. Det känns så bra just nu, men det finns en sak som jag inte har kommit mej för att göra ännu, bada. Jag drar mej lite för att gå och sola+bada utomhus, bada därför att jag inte har doppat mej utomhus på flera år, sola pga mitt ärr på magen efter min operation. Jag tror att min mage ser ut som före operationen, i mitt huvud alltså, och det är nog det som sätter stopp. Inomhus är det inga problem, men utomhus är det fler människor...det tar nog sin lilla tid.

Jag har faktiskt bakat bröd med, morotsbröd, och det gav lite mersmak. Men även det har legat nere sen jag fick semester, tror att det är för att jag kan koppla av ordentligt i år, till skillnad mot förra sommaren. Då hade vi fått nya regler på mitt jobb, hårda såna jämfört med tidigare, för vad våra kunder fick skicka tillbaka och de var inte nådiga mot oss. Sen var det även så att jag kunde reglerna bäst och de andra på min avdelning frågade mej så fort de inte förstod. Hela första veckan gick jag som på nålar och bara väntade på att de skulle ringa mej med problemen, visst, det har de inte gjort förut (jo förresten, det har de gjort) men den här perioden var extrem, både för oss och för våra kunder som inte heller förstod reglerna. Det roliga var att mitt företag inte hade något med reglerna att göra, det var branchen (felstavat?) som satte dem men vi var tvungna att följa dem stenhårt.
Så är det fortfarande och kunderna skäller på oss för att vi har så dåliga regler jämfört med förut, en del vet inte ens om att det finns ny regler och då blir man lite mörkrädd. I mitt yrke är man glad om man är frisk.

Nästa år tror jag att jag ska försöka få fyra veckor på raken, det var många år sedan jag hade det...
Maken börjar jobba nästa vecka och på något sätt börjar jag ställa in mej inför min jobbstart veckan efter. Det har väl också med att göra att vi inte åkte iväg någonstans på semestern, men vi har kopplat av så mycket hemma med våra småutflykter att det inte har känts nödvändigt.

Dagen efter jag skrev allt ovan , åkte vi iväg till ett äventyrsbad inte så långt bort...vi badade och det var skönt att få plaska i vattnet. Men fortfarande är det utomhusdoppet kvar, brrrr!!

Igår bytte vi plats på lite möbler i vardagsrummet och vi tänkte även göra en egen rumshörna till vår yngste son, men efter att ha flyttat runt möbler, dammsugit och nystat ut sladdar, så tog vår ork slut. Vi hade tänkt fortsätta idag men vi måste såga lite i hans säng innan vi kan få ut den från rummet. Det är en avsågad våningssängsdel som är ganska hög, så det gör inget om vi sänker den med några centimeter. Omflyttningen gjorde vårt vardagsrum ännu mysigare och det känns så inbjudande nu. Vi får försöka fortsätta imorgon och se om vi kan få klart resten nu, jag vill inte påbörja något större projekt som inte blir klart den närmsta tiden.

Apropå projekt, mina urklippta recept börjar det bli riktig ordning på nu, jag har suttit en del med dem och provat några snabb-glass-recept samt några brödrecept. Jag börjar till och med få slut på klistersidor och de som redan finns är fulla med nya spännande saker! Äntligen börjar jag komma ikapp med det! Jippi!!!

Annoest

Fridfull...

Publicerad 2011-07-04 21:04:48 i Allmänt,

Nu, har jag påbörjat min semester med familjen, äntligen. Så skönt att bara vara, inte 'måste göra det eller det' utan 'vad vill jag/vi göra idag'? Vi tillhör en lite udda kategori jämfört med "medelsvensson", vi varken är eller gör som alla andra. Ibland känns det helt okej men det finns även dagar när jag önskar att vi skulle vara en vanlig familj. Men under semestern gör vi mest det vi känner för, vi planerar sällan speciellt mycket och det går egentligen helt emot mej som jag är. Pga en sak i den här familjen vill jag nästan alltid veta vad som ska hända och att ha en vardag där inget oförutsett händer har varit min trygghet länge, och det har även gjort att jag har tappat nästan allt av min spontanitet. Jag har blivit hård och beräknande, långt mer än vad jag någonsin trodde att jag skulle bli, men det gäller bara den där "saken". När det gäller mina barn eller jobbet så är det en annan sak, men jag har lärt mej mer än vad jag borde göra och tyvärr är jag inte ensam om det. Jag tror att det finns oändligt många fler än man hör talas om, som är eller ska jag säga har blivit, som mej.
Jag hoppas på en liten ändring i det fallet, det har jag hört om tusen och åter tusen gånger...men just nu är det bra och vi njuter alla av att vara lediga.
I lördags, min första officiella semesterdag, vaknade jag ca halv tio (tidigt för att vara mej) och kände mej så pigg att jag gick ut och gick efter frukosten, i ca 25-30 graders värme och självklart med en ynka liten vind som knappt svalkade. En och en halv timme senare kom jag hem, helt färdig.
Sedan tog vi en cykeltur, hela familjen, och jag har nu hittat oanvända muskler...och även ett fint skrubbsår på armbågen...
Min cykel råkar alltid ut för ventilstöld, så även denna gång (det är väl ingen större fara men det är jävligt irriterande när det händer typ varje gång jag får för mej att jag ska cykla, GRRR) och då föreslog gubben att jag skulle ta hans cykel så tog han en annan. Ni vet, en killcykel med pinne i mitten. Okej, det gick bra ett tag tills jag skulle stanna och kliva av inför ett övergångsställe för då hade jag glömt bort den där pinnen! Aj! Suck.
Men det var lite skönt att cykla i alla fall...

Igår gick vi alla på bio, vi såg Super 8 och den var bra, kan tänka mej att se om den igen. Den påminde lite om känslan man fick efter att ha sett E.T. men det är ju Spielberg som var inblandad så det är inte konstigt. Lite nostalgikänsla fick vi med, jag såg E.T. med mina föräldrar när jag knappt fick se den och nu var det vi som gick med våra barn. Salongen var nästan tom och det är underbart att bara vara ca tio pers som sitter tysta och tittar på en film. Men jag saknade paus-knappen och även volym-knappen, det var HÖGT LJUD, lite för högt för att jag kunde njuta helt men å andra sidan var det år sen jag gick på bio sist.

Idag kände jag mej helt färdig, så vi tog en slappar dag. Handlade lite, lagade mat med vitlök, lök, chili, kryddor och det smakade underbart gott. Barnen var utttvingade i köket och fick hjälpa till att skala och hacka, ända tills de började gråta av löken, då fick den härdade mamman ta över. Imorgon blir det schnitzel och efter det räkmacka!
Det är också en del av semestern tycker jag, att unna sej lite annat än i vardagen, när man kan.

Nu blir det en ny film och jordgubbar som efterrätt!

Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela