iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Mar. 30, 2013

Publicerad 2013-03-30 21:30:59 i Allmänt,

Den här lilla smaskigheten ligger i frysen och stelnar, tyvärr blir den inte klar förrän om två timmar men då ligger jag nog och sover redan. Men imorgon ska det provsmakas och troligen bakas med, jag känner mej lite taggad efter gårdagens släktgodkännande av fudgebrowniekakan som jag tog med till påskmiddagen. Visst ska jag fortfarande göra om kakan lite, 3 dl kakao är liite för mycket för min smak, men jag blev lite taggad efter alla uppskattande kommentarer. Sen kanske det har lite att göra med min egentid och spendera-pengar-på mej-själv som jag gjorde idag, jag behövde lite förnyelse och kläder köper jag allt för sällan. Jag har också hittat några fina nagellack som jag gärna vill måla på, men jag vill helst inte ha nagellack om jag ska baka bröd och knåda en deg. Tycker det känns lite ofräscht om det skulle komma nagellackrester i den, usch! Men det är flera dagars ledighet kvar så det ska nog hinnas med också!
Glad påsk på er!

Mar. 19, 2013

Publicerad 2013-03-19 14:44:34 i Allmänt,

Vilket vinterväder det är här idag!? Och jag som vill ha vår! Tycker att det räcker med snö för den här vintern, jag är nöjd.

Så sitter jag nu på väg till skolan för ännu ett samtal om yngsta sonen, det känns lite tungt att vara själv om det, igen...
Roligare kan man ha, jag vet redan vad hans mentorer kommer att säga och vad vi ska gå igenom, som vi alltid gör, suck.

Men ikväll har jag lovat barnen pannkakor, det gör jag väldigt sällan men nu är det dags! Helst vill de ha mormors hemmagjorda äppelmos på men det är slut, så de får nöja sig med köpt.

Åh, gick nyss förbi ett kondis och doften därifrån var mycket lockande...
Jag går gärna hem och bakar istället.

Apropå baka, så har jag lovat att göra piroger i helgen, det börjar bli dags. Men framförallt så har jag kommit igång med bakningen nu och det var dit jag ville komma innan jag började med något som jag kanske inte skulle orka genomföra. Men nu känner jag mej säker på vad jag orkar och på bakningen igen, känns skööönt!

Kram annoest

Mar. 17, 2013

Publicerad 2013-03-17 15:51:19 i Allmänt,

Jag hade fortfarande lite arga känslor kvar från igår så jag bakade lite till (och delvis för att jästen, kesellan höll på att gå ut, datummässigt). Det kanske hade lite med att göra att kylen har varit proppfull ända sedan i onsdags, då jag gjorde en megalasagne. Tyvärr råkade jag få tag på en dryg kilospåse med köttfärs från frysen, men det insåg jag inte förrän lasagnen stod i sin form och jag såg hur mycket köttfärssås det var kvar. Det var mycket!! Så vi har haft kylen full i flera dagar. Det gör väl inget men jag orkar inte pussla in allt varje dag, så nu ska vi börja äta upp köttfärssåsen, lasagnen gick åt först men det var nog den godaste jag har gjort någonsin! Jag brukar göra den klar förutom gräddningen, den gör vi dagen efter och den blir mycket godare då har vi märkt.

Idag blev det morotsbröd med kesella, men de har nog jäst lite för länge i första omgången, jag dammsög under tiden och timern har stängt av sig själv. Men de går nog att äta ändå!
Så nu ska jag bara börja pussla in brödet i frysen med och med tanke på hur fullt det är där med så vet jag inte om jag kan baka något nästa helg, suck! Men jag vill baka, jag vill jag vill jag vill!!!!!!
Får nog kränga lite bröd till mina jobbarkompisar, vare sig de vill eller inte, fast de brukar de inte ha något emot...

Här nedan är bullarna ogräddade och på bilden efter är de klara (för provsmakning förstås!).

Sist men inte minst, en gammal favorit som är tillbaka!

Degkramar till er
Annoest

Mar. 16, 2013

Publicerad 2013-03-16 15:18:55 i Allmänt,

Ostbullarna, jag gillar när man tar ut degen efter jäsning, dels för att den är så hög och fin och dels när man ser trådarna i bunken, underbart fint!
Vi får väl se om de är lika fina efter gräddning!?

Mar. 16, 2013

Publicerad 2013-03-16 15:15:52 i Allmänt,

Bakplåtspapper på rulle, underbar ide! Att själv få ta så mycket som behövs utan att behöva klippa och klistra. Mina plåtar är bredare än normalt och de vanliga arken räcker aldrig ordentligt, så skönt att slippa sånt!!

Idag är jag arg!!

Publicerad 2013-03-16 15:12:01 i Allmänt,

Och då bakar jag! Perfekt sätt att avreagera sig på!!
Små grahamsbröd med västerbottenost och ett nytt recept från tidningen hembakat, fudgebrownies!

Kakmöte på jobbet

Publicerad 2013-03-13 13:52:19 i Allmänt,

Knapparna var mycket uppskattade på jobbmötet igår, jag kunde inte låta bli att ta med några. Tyckte att vi behövde något uppmuntrande, hihi!

Igår kväll tänkte jag på vad jag hade gjort under kvällen, jag kände mej så trött när jag gjorde mej i natt-ordning, och började jämföra med allt jag gjorde innan jag gick in i väggen. Det var hur mycket som helst, insåg jag. Jag handlade på hemvägen från jobbet, diskade, plockade in dagens middag, fixade matlådor, tvättade, såg till att barnen gjorde sina läxor och lite annat smått och gott!! Jag förstår inte att jag orkade och inte heller hur jag orkade? Men jag vet att det finns många mer än mej som också har haft det så, för att inte tala om hur många som fortfarande gör allt det där! Jag både beundrar och lider med er, tycker inte att man ska behöva göra så mycket men vet att det inte alltid går att göra på annat sätt. Styrkekram till er som kämpar, oavsett med vad, men lite extra till er som springer i ekorrhjulet!
Apropå ekorrhjul så känner jag själv att min tillvaro börjar snurra fortare. Om det beror på att jag är "friskare" och orkar mer eller om det bara är mer att göra vet jag inte, men en sak vet jag och det är att jag måste varva ner mej själv igen för annars är jag tillbaka i väggen fortare än jag hinner fatta det själv, och det är något jag helst vill undvika!!!
Skrämmande är rätta ordet...

Med hopp om en lugn kväll för oss alla
Kram annoest

Bakceller på jäsning

Publicerad 2013-03-11 19:30:37 i Allmänt,

Nej, något bakande blev det inte i helgen som var, jag hade ont i armarna från jobbet, så pass att jag inte ens orkade diska... Det har varit lite för mycket och det märks snabbt på helgen hur jag mår, det är då jag laddar upp mitt batteri till veckan efter.
Men det kommer alltid en ny helg vare sig man vill eller ej så jag hoppas på mer ork till dess.

Något jag ser fram mot är att planera bröd och kakor till min systerdotters student, jag har fått äran att baka till dess!! Visserligen var det jag som erbjöd mej, men min storasyster sa: jag är jättetacksam om du vill baka till studenten, skulle vara gott med lite hembakt till buffen.
Den chansen kan jag bara inte låta mej gå ur händerna!
Så hjärncellerna jäser för fullt, vad ska jag baka, vilken sorts bröd bör det vara, hur många sorter, vilka kakor ska jag göra, hur smaskiga ska det vara??? Många recept som flyger igenom mitt huvud nu...
Hittills har jag kommit fram till att det ska vara ett stort brytbröd med lite frön på, sen ville de ha foccacia (har aldrig provat det ännu men bröd som bröd?!) och sen tycker jag att en sorts fina kuvertbröd borde finnas med också. Sen får det nog räcka, det ska ju inte vara någon brödbuffe!
Kakorna är lite svårare, det finns så mycket att välja mellan och sen vet jag inte om jag ska fokusera på småkakor, mjuka smaskigheter eller lättbakade långpannekakor som det blir många av. Var inne på cake pops men tror att det skulle bli för mycket pyssel, misstänker starkt att det kommer många till "uppvaktningen" och då är det bättre att satsa på något som jag orkar göra. Ja, jäsandet fortsätter.

Kram annoest

Euphoria!!!!!!!

Publicerad 2013-03-09 21:26:01 i Allmänt,

Tja, vad man än tycker om melodifestivalen så måste alla hålla med om att adolf fredrik och manillaskolans tolkning av loreens euphoria på finalen av melodifestivalen, var den mest underbara version jag någonsin hört!!! Så fin och så gripande att tårarna sitter i ögonvråna... Tjejer och killar från skolorna, det här gjorde ni fantastiskt bra!! Och jag hoppas att den här versionen visas på stora schlagerfinalen för alla i hela europa, den är den värd, milt sagt!!
Kram från en tagen annoest

Testing, testing

Publicerad 2013-03-05 10:30:28 i Allmänt,

Nu har jag sällat mej till den stora skaran som har en så kallad smart mobil, på gott och ont. Planen har varit att jag skulle byta till en nyare men när jag själv valde det. Men det vet väl alla att saker och ting inte alltid blir som man själv vill...
Min gamla mobil vägrade visa något på skärmen och utan förvarning försvann alla bilder! Då hade jag inte längre något val förutom att byta. Som tur var lyckades vi efter lite trixande hitta bilderna igen så att jag kunde spara dem, gissa om jag var lättad!! Sen blev det tonåringen som fick visa mej hur jag skulle ringa och messa, ibland är det skönt att barnen vet mer än jag, men bara ibland...
Vi fick skaffa ett nytt simkort också innan allt fungerade som det skulle, men nu har jag en mobil som fungerar i alla fall, pust!
Det är ingen ny mobil utan en lagad men det gör mej inget, tanken på att behöva jaga en ny hade varit värre.
Så nu kan jag visa det jag bakar mycket snabbare och kanske tom skriva lite oftare än vad det har blivit tidigare.

Kram på er annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela