iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Snart semester

Publicerad 2012-06-17 00:08:29 i Allmänt,

Efter mitt förra inlägg kände jag :wow, det här var jättekul! Men tyvärr blev det inte så mycket mer efter dess. Fejjan bojkottar jag fortfarande, det är inte min stil nu. Inte ens när jag hade bakat (kors i taket), på nationaldagen tror jag att det var, kände jag lust att fota mina bakverk och lägga ut dem på fb. Jag har för mej att det var ett nytt recept som jag provade men tråkigt nog blev kakorna inte alls lika bra som på bilden, varken smaken eller utseendet. Men jag tror nog att jag ska göra dem en gång till med lite mer mjöl och kanske mer smaksättning. Imorgon har vi kalas för en sjuttonåring och då kanske jag kommer ihåg att fota dem och lägga upp dem är.

Jag har också provat en ny sorts muffins i min nya muffinsform av silikon men det receptet blev också misslyckat. Det innehöll honung istället för socker, olja istället för smör, inget fel med det men muffinsarna blev så tråkiga, blä!
Så lite har baklusten kommit tillbaka men det går i vågor. Efter tråk-muffinsarna undrade tonåringen om vi inte kunde göra citronmuffins, jag har ett ganska roligt och gott recept med rörsocker som barnen gillar. Sagt och gjort, jag gjorde dem strax efteråt och de blir alltid goda.

Jag har också gjort hemmagjord citronsaft a la farmor, den är oslagbar och den fick vi alltid när vi kom hem till henne och farfar. En annan sak som farmor gjorde var kokoskakor, något liknande drömmar, och de var mina favoritkakor. Undrar om inte jag har det receptet någonstans i mina gömmor?

Citronsaften blev jättegod och jag gjorde en variant med lime också, hade planer på apelsin med men kom inte så långt den här gången. Kylen är för övrigt ganska full så det får nog vänta till efter kalaset.

Jag har köpt nya fina bakskålar, margerethe, som är ljuslila. Det fanns en annons i metro för ett tag sedan och jag chansade på att det fanns kvar, priset var hälften mot normalt. Det var så många fina färger men några hade tagit slut men jag är ganska nöjd ändå. En rolig detalj är att jag har en bajsbrun skål som min svärmor har haft och min mor har en likadan men i ljust grönblå, av samma märke. De skålarna var nog poppis förr men de är bra för smetblandning av alla de slag, både för bröd och kakor.

Usch vad tiden rinner iväg ibland, imorgon väntar städning inför kalaset, pust!

Sov gott alla blivande semesterfirare, själv har jag bara midsommarveckan kvar, härligt!

Kram annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela