iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Saffranskakor, pepparkakor och vitaminer

Publicerad 2015-04-15 20:29:48 i Allmänt,

Häromdagen tittade jag igenom mina gamla nyhetsbrev på mailen, något jag inte har tagit mej tid till sedan jag började jobba över. Där hittade jag ett recept på en småkaka med saffran, likt den kaka som jag köpte på city gross någon gång före jul. Det var en spröd kaka med saffranssmak och den var överraskande god. Saffran är nästan bara förknippat med lussebullar hos mej (som jag tyvärr inte orkade baka till julen pga skilsmässan som bara stod still) och tänker jag på lussebullar så kommer pepparkakorna i nästa hand. På jobbet hade de en kampanj före jul, där man kunde köpa enstaka pepparkakor eller ett gäng i en påse. Om man köpte pepparkakor så stödde man stadsmissionernas projekt mot hunger och företaget som driver köket hos oss bidrog med lika mycket som vi köpte pepparkakor för, ett jättebra sätt att hjälpa till tyckte jag och goda var de också. Jag köpte ett gäng påsar både för sakens skull och därför att jag kunde äta deras pepparkakor utan att få halsbränna, något jag får av de flesta andra sorter.



Till jul fick alla på min avdelning en liten påse var från chefen, med lite småsaker i. Det var en glad överraskning och mycket uppskattat av oss alla, hon hade  också skrivit ett litet kort till var och en där hon beskrev vad vi var bra på. Jag blev glad av den uppmuntringen, men tänk då på att det här var innan hon släppte bomben om mina tider, som jag har berättat om i ett tidigare inlägg...



Tja, det är tur att tiden går och att man glömmer vissa saker.

I januari fick jag ett mail från Fazer, där det stod att jag hade vunnit en bok av Roy Fares, i en av deras tävlingar. Det gjorde mej jätteglad, jag hade glömt bort att jag var med i den tävlingen, det var någon gång i november eller december förra året. I mailet stod att vinsten 'kommer inom kort' men det dröjde ca en månad innan boken kom hem i brevlådan och det var en lååång väntan innan jag äntligen kunde bläddra och drägla över bilderna...


Här kommer en fin bild på ett av bakverken från boken.


Jag vill gärna göra den här tårtan, om inte annat så för att bilden får det att vattnas i munnen, hihi!

Idag söndag blev det ingen bakning tyvärr, men det kommer, var säkra på det!

Imorgon ska jag kanske gå till jobbet, jag är fortfarande lite velig så jag bestämmer mej imorgon bitti. Jag vet i alla fall att det kommer att bli några tuffa dagar innan jag kommer igång igen, men så är det, det blir vad det blir.


Idag är det onsdag och jag har jobbat både igår och idag. Det var enormt jobbigt igår och jag var så trött på kvällen, huvudet var rörigt och hängde inte med under hela dagen. Gissa om jag sov gott?! Chefen undrade hur jag mådde idag och efter mitt svar om yrseln och huvudet sa hon 'att kroppen har jobbat så hårt för att bli frisk att den inte har hunnit vila ordentligt'. Det stämmer faktiskt, nu när jag har funderat på det ett tag, hon har rätt. Det var inte länge sedan jag var sjuk och jag hade inte kommit igång som vanligt innan jag blev sjuk förra veckan.

En av orsakerna till att jag tvekade att jobba i måndags, är att jag upplevde något konstigt vid båda tillfällena när jag tog mej ner till centrum för att handla, i förra veckan. Jag kände mej lite svag och samtidigt låg, typ lite yr men ändå inte. Men när jag sakta tog mej till busshållplatsen såg jag hur det började flimra lite när jag tittade och det är väl inget underligt, om man bortser från att flimrandet inte var i hela ögonen utan bara i en liten del. Det var bara i nedre delen av ögonen och hade formen av blomblad, inget utanför "blombladen" bara innanför och det fanns kvar även när jag blinkade. Efter en stund försvann det och kom inte igen förrän nästa gång jag gick ut, visst är det konstigt?
Jag gissar på att jag inte var helt frisk och att jag överskattade min ork, något annat kommer jag inte på.

Nu har jag provat vitaminflaskan, till slut. Smaken var apelsin och persika (enligt flaskan alltså) och den var illgul! Men det var helt okej, smaken var en aning skarp men den smakar faktiskt apelsin. Överraskad? Oh ja, verkligen, men positivt och jag kan rekommendera den. Tonåringen tyckte om den, yngsten var lite tveksam men tyckte ändå att den var okej till slut.
Visst föredrar jag vitaminer i naturlig form, i mat, frukt och grönsaker, men det här känns okej ändå.

Positiv kram på er
Annoest

Inte min vecka...

Publicerad 2015-04-11 23:44:28 i Allmänt,

Hej! 
Påsklovsveckan här och jag har varit ledig hela veckan, för att baka och gå på bio med yngsten, trodde jag ja...
Det skulle ha varit semester men blev en sjukvecka, vilket inte var mitt val. Det började så fint med en fyradagarsvecka förra veckan, vilket var en mjukstart för mej som var sjuk veckan innan det. Mer om det kommer i ett eget inlägg, det var ingen vanlig sjukvecka kan man säga.
Jo, förra veckan började jag jobba igen och jag var väldigt glad över att det bara var fyra dagar, det räckte för mej.
Vi firade påsk på långfredagen tillsammans med mina föräldrar, systrar, syskonbarn och en massa god mat förstås. Efter det blev det en dags vila innan jag kroppen började sega och jag kände mej hängig. Nästa dag var det dags för droppsnuva i ena näsborren samt tårflöde från ögat på samma sida, ja och så nysningarna men bara från den näsborren...mer detaljer än så behöver jag inte gå in på.
Två dagar senare tog magsjukan vid.
Vaknade på morgonen och mådde ännu sämre, kände mej låg och yr som vid det förra tillfället (som kommer, tålamod). Ville inte alls ha mat men kände att magen inte var bra. Det blev en hel del spring ut till badrummet den dagen. Som tur är kräktes jag inte och det är jag tacksam för, yngsten har inte bra minnen av det.
Men jag sov mellan varven och kände mej en aning bättre fram mot kvällen, då fick jag även i mej lite saft och salta kex. Dagen efter blev bättre och till slut fick jag i mej lite lätt mat. Men sen kom nästa dag och då hade förkylningen vandrat över till den andra sidan av ansiktet! Samma procedur men nästa öga och näsborre. Tröttsamt är bara förnamnet!
Ja men vad kunde jag göra? Yngsten fick gå ner till centrum och handla lite, vilket han var glad för och jag tacksam över. Det var bara för mej att ringa jobbet och sjukanmäla mej samt att vila. 
Idag fredag känner jag mej äntligen piggare och har mer ork mot resten av veckan.

Jag hade planerat helt andra aktiviteter men det var tydligen inte mitt val. 
Efter min förra sjukdomsvecka insåg jag att kroppen nog behövde lite extra hjälp så jag bestämde mej för att börja äta vitamintillskott. Tonåringen köpte Blutsaft förra gången jag var sjuk och den flaskan är nästan slut, så jag gick till apoteket. Blutsaft är en sorts järn- och örttillskott som går att köpa i såväl mataffärer som hälskostaffärer, och även på apotek. När jag var tonåring hade jag väldigt lågt järnvärde och fick äckliga järntabletter som jag inte fick i mej på grund av att de skulle sväljas hela. Det problemet har jag än idag och tråkigt nog har yngsten ärvt det.
Min mamma köpte då blutsaft som jag fick dricka under en lång period, jag vet inte hur mycket det hjälpte men det var nog bättre än ingenting. Den har en speciell smak och är inte så god egentligen, men jag har lärt mej att ta det ändå. Jag är inte mycket för vitaminer och sånt om det inte finns i maten, och gillar inte kosttillskott speciellt heller, men inser att jag nog mår bra av att hjälpa kroppen lite på traven just nu.
Så jag har köpt en flaska flytande vitaminer som jag ska påbörja snarast, men jag bävar för smaken! Rapport kommer när jag vågar prova, om jag har tur kanske jag får i båda barnen lite också? Yngsten behöver definitivt lite extra tillskott och tonåringen har precis blivit förkyld så de är mina försökskaniner, hehe...!


Så här ser flaskan ut och som sagt, jag bävar för smaken...

Nu till något roligare, jag trodde att jag skulle baka idag men vi har haft en liten lånevovve som åkte hem idag så det blev städning tyvärr. Vi kunde inte heller ha våra gerbiler i det rummet som hunden sov i, han var milt uttryckt väääääääääääääääääääldigt nyfiken på de där konstiga sakerna som rörde på sig, så det har bott på köksbordet under nästan en vecka. Ja, det har inte varit som det brukar, så det behövdes städas upp och flytta tillbaka saker.


En av de få bilderna på busarna när de är stilla, de klättrar gärna upp på burens tak så fort de får tillfälle.

Ja, så bakning hanns det inte med, men lite matköp och en dammsugare hann vi med att inhandla idag. På City Gross gick jag förbi husgerådsavdelningen och såg den sötaste servisen ståendes och bara skrek: 'köp mej'! Det var ett underbart blomstermotiv och jag föll för den.


Så söt och jag ville ha alla delar! Men det fanns en detalj som jag inte var förtjust i, kanten på faten. Den gick upp alldeles för tvärt för min smak, annars hade jag köpt tallrikar, skålar och assietter på studs.
Men åk gärna och titta på den, det är den värd.

Nu måste jag nog putta både mej och barnen i säng, så att vi kommer upp i hyfsad tid imorgon.
Bakningen? Vi får se, allt hänger på hur jag mår imorgon.

Kram och god natt på er
Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela