iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Goda saker som man blir sugen på

Publicerad 2011-03-27 00:17:00 i Allmänt,

I fredags fikade jag och tjejerna på vår avdelning, vi hade hjälpt till på en annan avdelning när de stod utan folk och då blev vi bjudna på fika. Vi åt en sagolikt god cheesecake! Den var verkligen god men så mäktig att jag inte orkade ta en bit till 8-( och tro mej, det ville jag. Men det roliga är att jag ännu inte har provat att baka en cheesecake och inte heller surdegsbröd...jag vet faktiskt inte varför, men den cheesecaken som vi åt igår vill jag kunna baka. Med andra ord, den var perfekt. Botten var nästan lite knäckig, fyllningen var gjord på philadelphiaost och överst var det ett lager av hallongelé, mumsigt.

Idag blev det en liten annorlunda middag bestående av toast, räkor, vitlöksbröd och lökringar. Gubben var sugen på räkor och jag ville ha toast, sen hade vi resten i frysen och så fick det bli. Ibland följer vi inte normerna för vad som man bör äta/vad som är nyttigt, utan äter det vi är sugna på. Det jämnar ut sig i längden och så länge man inte äter det varje dag så tycker jag inte att det spelar någon större roll.

Jag har lärt mej att man ska äta det man är sugen på, i alla fall när det gäller godis eller kakor, för annars går man och småäter av allt annat istället och då äter man mer bara därför att man inte kan stilla suget på det där speciella. Men jag försöker att inte äta upp allt av det där jag vill ha just då, utan ta lagom. Något jag också har upptäckt är att jag blir sugen på sött, gärna choklad, när jag egentligen är törstig, men där har jag bättrat mej. Jag har alltid en vattenflaska med mej och försöker ta en liten klunk då och då, för det är en annan sak som jag behöver bli bättre på, fortfarande. Har märkt att jag inte dricker så mycket och till slut får jag huvudvärk, och om det är så nu hur ska det då bli när jag blir äldre och får svårare att känna törst (har jag läst, vet inte om det stämmer)? Men tro inte att det var lätt att komma in i den vanan, nä då, det var många toabesök i början innan kroppen vande sig, och det tog emot därför att jag tyckte inte att vatten var så gott, föredrog läsk eller liknande. Men nu kan jag sakna den där klunken vatten, om det så bara är en mun så är det bättre än ingenting.

Fast ibland tar det väääldigt lång tid att göra en förändring, men människan är ett vanedjur och jag gillar att ha saker planerade för då vet jag vad jag kan förvänta mej. För min del så fungerar jag bättre då och det har sina skäl (sen att det är jag som har koll på barn, aktiviteter, räkningar osv har väl inte med saken att göra, va?). Min almanacka är ett nödvändigt gott!

Krams på er och ni släckte väl lite lampor ikväll?

Annoest

Nu försöker jag!

Publicerad 2011-03-21 22:15:00 i Allmänt,

Hej!
Jag tänkte prova på att blogga, för första gången i mitt liv...
Jag vet, jag ligger lite efter jämfört med många andra men nu ska jag försöka och se om det här är något för mej. Med tanke på att det här är helt nytt för mej och att jag har ett heltidsjobb, familj så kan det bli lite knepigt att hinna med, speciellt nu i början, men jag kör på så får vi se hur det går.

Är en snart 40-årig tjej (ja, jag kallar mej tjej fortfarande, vill inte räkna mej till pensionärerna ännu...) med man och två söner, samt våra tre små nissar.

Jag gillar att baka, när jag bakar mår jag bra. Kakor, javisst, känns härligt när man hittar en ny favorit och speciellt när barnen gillar den med. Men det jag tycker bäst om att baka är ändå BRÖD! Mamma bakade ofta bröd när jag och syrran växte upp och det är väl en av anledningarna till att jag också har fastnat för det, men sedan gillar jag att få blanda ihop till en deg, att brottas med degen och jag älskar lukten av nybakat bröd. Ljummet så att smöret smälter, det är verkligen livsfarligt men underbart! För att inte tala om när familjen börjar sniffa och komma skuttandes ut i köket, undrandes vad det är som luktar så gott?! Yngsta sonen hoppas alltid på kakor, det är hans favorit, men sist när jag hade bakat rågsiktsbullar med russin kom jag ut i köket och där stod han glatt mumsandes och pillade bort russinen :-) Han gillar inte russin men vi andra tycker att det är jättegott i bröd.

Min lilla hobby är förstås alla mina recept, jag tror att jag började samla någon gång på nittio-talet...så då förstår ni att jag har en hel del (vi pratar ica-påsar och det är fler än en!). Mycket har jag ännu inte gått igenom, jag körde bara-samla-tekniken ganska länge, men de senast åren har jag börjat gå igenom dem lite sakta och har hittat några nya favoriter. Några har jag bilder på och dem ska jag försöka mej på att lägga upp, men med tanke på att jag brottades med en ny e-postadress en ganska lång stund (nej, jag tänker inte berätta hur länge jag höll på...) så behöver jag nog ha gott om tid innan jag lyckas. Men jag gissar på att det går ganska snabbt när man väl har provat att par gånger, som med allt annat.

Tills nästa gång, krams Annoest!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2011-03-09 21:16:40 i Allmänt,

Okej, välkommen till min första (huga) blogg!
Lite läskigt känns det i början men rampfebern går nog över, eller vad säger ni andra som har hållt på med det här längre än mej?
Jag är ändå lite imponerad av mej själv av att jag vågar prova på att blogga, jag har aldrig hållt på med sånt här förut. Det närmaste jag kommer är mina recept som jag har lagt upp på www.baka.se och bara det är ett stort steg för mej. Den sidan gillar jag ganska mycket, den är för oss vanliga baktokiga människor, men det finns nog många många fler sidor/bloggar men jag har bara inte haft tid att upptäcka dem ännu. Jag gillar också www.arla.se, deras recepthäften ser jag fram emot, de är roliga.

Okej, nog för denna första gång, bör väl vara hyfsat pigg på jobbet imorgon? Nu har jag börjat och då är det väl lättare att fortsätta hoppas jag.
Finns nog enormt mycket för mej att lära, speciellt i början, men jag kan bara ta ett steg i taget!

Krams Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela