iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Bakavig

Publicerad 2014-01-28 18:16:38 i Allmänt,

Trodde att jag skulle baka i helgen som var men där misstog jag mej. Jag hade ingen baklust överhuvud taget och kände mej grinig och avig hela helgen. Tråkigt.
Jag har ännu inte listat ut varför, då hade jag kunnat gjort något åt det, men nej. Så när jag ändå var på pisshumör körde jag järnet med tvätt, lagning av kläder och strykning. Det var ännu tråkigare på grund av mitt humör men det blev gjort i alla fall.

Snart är det dags för tonåringens sista praktikveckor, redan på söndag åker han. Den här gången bär det av norrut, ca 5 timmar uppåt från oss och han blir borta i tre veckor. Nu har han en klasskompis med sig så då kommer han inte hem något emellan, känns både tråkigt och bra på samma gång. Nu är han inte själv, om det skulle vara något, men det blir långa veckor innan han kommer hem. Men han slutar ju skolan snart, så han kanske flyttar hemifrån ändå...hoppas inte än...

Kram annoest

Nu bakar jag igen!!!

Publicerad 2014-01-21 16:50:17 i Allmänt,

Det tog lite tid men till slut kom jag igång och den senaste helgerna har jag fyllt upp mina frysar så pass att jag måste börja dela ut lite prover igen, hihi!
Det känns bra att få baka, nu har jag fått mitt lugn tillbaka. Tror att jag har en gnutta träningsvärk i armarna också, mycket bra tecken! 
Yogan har jag ännu inte kommit igång med men den närmar sig mer och mer.

Vad har jag bakat då? Jo en massa gamla favoriter, sånt bröd som jag vet att jag tycker om. Grahamsbullarna med ost i, kesobrödet med russin, morotsbrödet, bröd med tranbär, russin och solrosfrön, och en favorit som jag hade glömt bort, lantbullar med havregryn, kesella och russin. Inga nya recept på brödet tyvärr, men jag har så mycket ost (och ett gäng andra ingredinser) kvar i kylen som behöver användas så jag började med det. Då blev det lite lättare att komma igång också.

Minns ni mina 6 påsar med vetemjöl? De har minskat till 2 nu och då förstår ni hur mycket jag har bakat.

Jag har förresten gjort citronmuffins, bananmuffins (med brun farin i, för att bli av med den påsen som jag knappt använder, men de blev tråkiga både till utseende och smak, får nog återgå till rörsocker istället, den smaken är godare) och ett "godis-recept".
Godiset påminner om chokladbollar men de innehåller puffat ris istället för havregryn, annars är innehållet ungefär samma. De var hyfsat goda men de blir lite sega när de får stå något dygn, men jag tror att man kan använda smeten till något annat istället så receptet blir kvar ett tag till.
Nu, lite bilder:















Så, jo jag hade visst provat en ny sorts cookie, såg bilden nyss. Men den blev inte som jag ville ha dem, lite för tråkiga. Jakten fortsätter...!


Tror det räcker för idag.

Kram annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela