iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Bakåt steg

Publicerad 2013-02-03 21:53:15 i Allmänt, Smått och blandat,

Trodde nog att jag skulle baka något den här helgen, var lite inspirerad, men orken tog slut mitt inne på city gross. Vi hade gjort ungefär hälften av min lilla lista (och den är liten nu, frysarna är proppade med mat, skönt) när jag bara gick i däck. Men vi tog det sista och gjorde en lite sväng in på mediamarkt. Vår brödrost har gått sönder, vår toastapparat var småfarlig att använda och när vi ändå var där tittade jag på en ny elvisp, den gamla är inte mycket att hurra för längre. Vi hittade alla tre sakerna men alla var slut och kommer hem i veckan, så det blir en ny vända i helgen igen. Det blir färg på sakerna, inte vitt, jag gillar inte vitt så mycket efter min operation, det ska vara färgglatt!!
 
Jo, så det blev bara film för resten av helgen, orkade inte ens titta på melodifestivalen. Visserligen känner jag inte igen någon som tävlar längre, men ibland är det roligt att titta. Tråkigt nog var det samma sak förra året när Loreen vann stora festivalen, fast då var jag genomförkyld så jag låg ner inbäddad i täcket och fleecetröja med ögon som knappt var halvöppna.
 
När jag kom tillbaka till jobbbet var min avdelning lite mellan chefer och jag saknade min chef hemskt mycket. Hon hade öppnat sig för mej och tvärtom, men det bästa var att hon utmanade mej och tänkte utanför lådan. Hon var en jädrigt bra mentor! Det saknar jag med min nuvarande chef, en push framåt och att inte ta för givet att jag vill komma tillbaka till min gamla roll, för det vill jag inte, inte helt.  
 
Idag har jag gjort lite plats i en av frysarna, mor och far kom förbi så jag skickade med de sista resterna av mitt bröd. Det har jag längtat efter, att få ge dem nya sorter att provsmaka! Då har jag en ursäkt att göra mer, jippi! Jag menar förstås, plats för att göra mer, ursäkt för att baka? Nähä, det behövs inte!
 
Men jag har en liten hemlighet, jag bakade i tisdags kväll!! Fast det var tonåringen som skulle baka ,men jag och lillebror förberedde allt så långt vi kunde. Det var lite ingredienser som vi inte hade hemma och de köpte tonåringen på vägen hem från gymet. Men lillebror stod och studsade upp och ner, en decimeter från mitt ansikte och undrade 'vad ska jag göra nu' ? Han hade roligt! Bakandet var till ett öppet hus, där ansvarig klass hoppade av dagen innan så det blev inte mycket till val, men de tjänade bra och har tom kakor över till fikat i skolan.
Kakan är en slags seg kladdkakebotten med en kokossmet ovanpå, lite söt ibland men god! Länk till recept och bild finns här, jag har bilderna på en annan dator:
http://www.baka.se/recept/kokoskakor
 
Det går att minska ner på sockret om man vill.
 
Tja, så var den här roliga helgen slut, tur att det kommer en ny snart!
 
Kram på er annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela