iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Mer jobb=mindre blogg?

Publicerad 2012-02-12 20:14:09 i Allmänt,

Ja, ni märker hur det blir när jag jobbar, jag får mindre och mindre tid till att skriva. Men jag blir tröttare när jag går upp i arbetstid och då tar det ett tag att vänja sig, så jag väljer bort att skriva lite grann för att sova lite mer. Jag behöver det just nu och märker att jag har svårare att varva ner ju mer jag arbetar så när jag väl tänker på mej försöker jag göra det utan inblandning av mail, dator, blogg, recept osv.
Hoppas att det går över snart!

Ibland undrar jag hur jag orkade förut, jag jobbade hela dagar, handlade, följde med på träningar, höll koll på papper, räkningar, ekonomin och mer. Sedan hade jag koll på jobbet också, inte konstigt att mitt huvud och kropp fick nog. Hur orkar ni andra? Vad har ni för knep för att inte gå in i väggen?

Men på helgerna försöker jag ta igen mej ordentligt, oftast stänger jag in mej i sovrummet och ligger och tittar på filmer hela dagen och bara är. Det fungerar bra men det är i vardagen jag behöver lära mej att koppla av egentligen. Att baka är ett sätt men jag kan ju inte göra hur mycket som helst, det blir fullt i frysarna till slut...
Ja, ett lyxproblem är det...

Det där med att åka runt till olika stormarknader minskar, jag känner mer och mer att jag inte orkar det. Den tiden som jag använde till det förut går åt till att arbeta och då minskar min egentid hela tiden, det är inte lätt att prioritera mej själv och samtidigt försöka få pusslet att gå ihop. Hur gör man egentligen och hur gör alla andra?

En rolig sak var blommorna från jobbet, jag hade glömt bort att det stod i vårt avdelningsnytt att jag hade jobbat i 15 år så jag blev överraskad. Nu står de hemma och luktar gott!

Nej, nu ska jag ta mej en ostfralla eller en bit kladdis kanske?

Kram på er annoest

Ostfrallor

Publicerad 2012-02-12 15:47:56 i Allmänt,

dsc00470 (MMS)

Ja, jag kunde inte låta bli att göra dessa, jag ville baka dem redan förra helgen men jag hade ingen gratängost hemma. Man ska vända upp och ner på bullarna och doppa dem i osten innan de ska jäsa på plåten, ett roligt recept!

Blommor från jobbet!

Publicerad 2012-02-12 14:57:20 i Allmänt,

dsc00469 (MMS)

På mitt jobb får vi blommor vart femte år när vi har varit fastanställda i tio, femton år, osv. Inte helt fel med en liten uppmuntran och blommor tycker jag om!!

En liten chokladkaka

Publicerad 2012-02-12 14:53:20 i Allmänt,

dsc00467 (MMS)

Jag var fortfarande sugen på att baka, trots att mer än halva frysen är full. En liten kladdis går alltid ner...något jag hade glömt bort var hur gott det är att slicka chokladsmet, den smaken är svårslagen, mums!

Dagens lunch, kasslergryta med dragon, äpp...

Publicerad 2012-02-10 13:09:50 i Allmänt,

dsc00466 (MMS)

Det kanske inte ser så aptitligt ut men det smakar desto godare, tro mej! Tärna lite kassler, hacka lite lök och fräs detta, blanda sedan ner ca en tesked mjöl och blanda runt. Häll på en förpackning grädde, valfri procent, lite svartpeppar, malen dragon och en dutt vitpeppar. Låt puttra en liten stund så att det tjocknar, koka ris eller pasta till. Tärna ett äpple och halvera lite kärnfria vindruvor och ha i skålar bredvid, strössla på maten och njut av en enkel maträtt!

Jajamensan, nu har det hänt igen...

Publicerad 2012-02-05 22:40:21 i Smått och blandat,

Som ni ser så har jag tillbringat den här helgen inomhus med att baka. Jag bestämde mej när jag såg på vädret att det skulle bli jättekallt (vi hade -19 som mest) och handlade hem allt i förväg så att jag bara kunde koncentrera mej på bakningen och det har jag gjort också. Nu är det fullt i frysen och vi måste nog äta upp lite innan jag bakar igen, men å andra sidan så är det inte säkert att jag orkar baka nästa helg så då räcker det kanske till nästa bak-tilfälle.
Jag ville ha musik under tiden så jag ställde in rock-klassiker men deras musik var lite tråkig, lite för tam men det fick duga. Känslan för när bröden var klara fanns kvar och det kändes bra. Jag gjorde bara bröd-bullar, var inte sugen på att göra bröd i form den här gången. Kanske för att det är lättare med bullar när man ska ha med dem till morgonfikat, då vill jag inte ställa mej och tina en halv limpa för att sedan lägga tillbaka resten i frysen igen. Nä, det passar bättre på helgen, då är det oftast någon annan som också vill ha en skiva eller två.

För ett tag sedan fick jag låna en film av en kompis och den var bland de bästa filmer jag har sett. Tror att titeln var Niceville eller liknande, men den var ruskigt sevärd. Jag skrattade, grät och blev rörd av den. Det är inte många filmer jag vill se om men den här hamnar i jättebra-kategorin, utan tvekan.

Något jag inte vill "se" hända igen är samtal om min son. Ibland känns det som att jag är mamma till en liten värsting. Han gör saker, många gånger utan att tänka men förstår när jag förklarar och lovar att inte göra det igen. Men det händer igen och igen, jag har funderat på om han har någon form av"störning". Ja, det känns fel att kalla det så men ibland undrar jag. Vad gör man när det inte hjälper med ord, förklaringar, straff osv?
Jag förstår alla föräldrar som har stökiga barn men ni som inte tror att vi gör något, snälla tänk om! Jag kämpar för att få min son att förstå varför man inte gör si eller så och för att hjälpa honom med läxor och ser till att han säger förlåt om han har gjort något dumt. Dels för att han ska förstå att man inte gör så men också för att han ska känna hur det känns i magen när man vet att man har gjort något och måste ordna upp det, kanske kan det få honom att förstå bättre och förhoppningsvis låta bli en annan gång.

Okej, till något annat. Jag jobbar fortfarande halvtid och försöker komma igång med att börja i vanlig tid på morgonen, jag ska gå upp i tid den här veckan. Tyvärr märker jag att det inkräktar på mitt bloggande, jag hittar inte tiden till det. Men det måste jag lära mej, även att ta en stund för mej själv ibland och det är nog det svåraste. Jag är så van att låta familjen komma i första hand och det är väl inte helt fel men jag har låtit dem komma före mej även när jag hade behövt komma först, och det är inte lätt att göra annorlunda men jag måste, för min skull. Om ändå simhallen hade öppnat nu, då skulle jag gå och simma en gång i veckan men de öppnar inte förrän till hösten, blääähhh!!

Jag har nog omvärderat att jobba med bakning på heltid, vet faktiskt inte om jag skulle orka med det. Det kanske är bättre att ha som dröm än livsmål. Något jag däremot är duktigt på är att få undan saker, omfördela och att rensa bland saker, det skulle jag nog jobba med.
Lite av den känslan får jag när jag har åkt runt och handlat, jag jagar bra erbjudanden nu när jag inte får så mycket pengar pga sjukskrivningen. Jag känner mej så nöjd när jag har fyllt upp frysarna och skafferiet med mat, nästan rik. Det är jag väl också som har mat hemma och inte behöver svälta, men jag undrar om jag kommer att orka åka runt till alla dessa bra-erbjudande-affärerna? Som tur är har jag många stora affärer i närheten av mitt jobb så jag behöver inte flänga runt så mycket, men det känns ändå som det just pga att jag åker runt till dem och det kan trötta ut mej. Förra helgen var jag så slut efter att ha handlat att jag inte orkade göra något på hela helgen, jag låg bara i min säng och tittade på gamla inspelade filmer. Jag har mycket kvar att lära mej om mej själv och vad jag vill.

Såg precis att mina bilder inte har den bästa kvalitén och jag behöver nog börja använda digitalkameran istället för mobilen, vi får väl se när jag kommer så långt....

Hoppas att ni också har gjort något smaskigt i helgen!

Kramar annoest

Rykande varma ostbullar blev dagens sista ...

Publicerad 2012-02-05 17:18:38 i Allmänt,

dsc00464 (MMS)

Rykande varma ostbullar blev dagens sista bak. Jag tror att jag har provat de här förut, eller i alla fall något liknande. Jag har ingen koll på de efterrätt och bröd-recept som jag tidigare har lagt undan så chansen finns att jag bakar samma saker? Den här bullen blir min frukostmacka imorgon, mummms!

Läckande syltkakor

Publicerad 2012-02-05 16:50:12 i Allmänt,

dsc00463 (MMS)

Ja, möra småkakor är väl aldrig helt fel? Dessa smälte i munnen och motsvarade min smak-förväntning men jag vill nog ha dem lite knaprigare. Fast yngste sonen blev lycklig när han upptäckte dem!

Knapriga cookies

Publicerad 2012-02-05 16:45:18 i Allmänt,

dsc00461 (MMS)

Det här receptet fanns i en bak-bilaga i en Allers-tidning och verkade spännande, det var många ingredienser och kakorna såg lovande goda ut på bilden. Men där blev jag lite besviken igen, de var lite menlösa i smaken, trots havregryn, kokosflingor, mandel, russin och lite till, så jag får fortsätta leta efter ett riktigt smaskigt och knaprigt recept på cookies. Någon som sitter och trycker på ett härligt recept och som vill maila det till mej? Jag skulle bli så tacksam.

Och så något smaskigt till kvällen, ett ga...

Publicerad 2012-02-04 17:11:08 i Allmänt,

dsc00457 (MMS)

Och så något smaskigt till kvällen, ett gammalt recept på chokladbollar. Ja, det här receptet var verkligen gammalt, jag såg det på stilen. Lite ruskigt att jag har recept som är ca 15 år gamla... och smaken, tja de var inte jättegoda men barnen gillade dem så det var väl okej för den här gången.

Russinbullar med keso!

Publicerad 2012-02-04 17:08:30 i Allmänt,

dsc00455 (MMS)

De här bröden blev mycket saftiga och goda tack vare keson. Sen gjorde russinen att de blev ännu godare, jag och gubben gillar russin i bröd.

Tekakor!

Publicerad 2012-02-04 17:07:00 i Allmänt,

dsc00454 (MMS)

Jag hittade en gammal påse med jästblandning som jag provade, jag hade ingen aning om den fortfarande skulla jäsa men det gjorde den och resultatet ser ni på bilden. Själva bröden blev inte riktigt vad jag hade tänkt mej, de var väldigt smuliga men de går att äta ändå.

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela