iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Djurvakt

Publicerad 2013-11-11 07:11:38 i Allmänt,

Nej, det blev varken yoga eller bakning i helgen. Men det blev en trevlig middag i nya "barndomshemmet" med min ena systers familj. 
Det kändes precis som förr, bortsett från platsen, och det var jättemysigt. De har fått så fint, nu när allt är klart och uppackat. Och utsikten är fantastisk, nu när löven har fallit ser de vår balkong. Så jag sa att jag får börja med en nybakat-flagga, så att de vet när de ska komma över och fika.

Vid middagen fick vi frågan om vi kan vara hamstervakt i helgen. Min ena systerdotter har nyligen fått en hamster modell mindre och de ska åka bort under hela helgen, så vi får en till liten sak att gosa med, hurra!!

Snart är det dags för gofikat med jobbet och jag är väldigt nyfiken på hur "tårtan" kommer att smaka. Rapport kommer om ett par dagar. 

Kram annoest

Lugn lördag

Publicerad 2013-11-09 23:09:26 i Allmänt,

Häromdagen ringde min mamma för att bjuda över oss på söndag, lite mys på fars dag. De är så glada över att äntligen fått allt klart, tapetseringen, golvet och köket, och äntligen har de kunnat sätta upp det sista. I alla fall så blev jag glad och min första tanke var: hurra, nu kan jag baka mer bröd!! Jag ska "dumpa" lite hembakt i deras frys! Det vet jag uppskattas och jag blir lika glad över utrymmet i mina frysar, så att det finns plats för mer bakat. Jag hade tänkt baka minst ett sorts bröd, lite mer chokladformar och helst någon liten småkaka också. Men idag blev det inget, jag kände inte för det. Kanske imorgon, vem vet?
Inte blev det någon yoga idag heller, trots att jag har längtat efter det hela veckan. Varje dag har jag känt att kroppen har skrikit efter att få sträcka ut musklerna och jag har längtat efter att känna mig smidigare. Jag tror också att det hänger ihop med att jag känner att jag har kontroll, för tillfället, och det var en evighet sedan. Det börjar kännas som jag vill ha det.
Men något jag inte har kontroll över är vad jag ska kalla mina pärons boplats. Förr sa jag alltid 'imorgon åker vi över till st..... en sväng, men nu vet jag inte vad jag ska säga. Det måste vara något som känns naturligt och som även passar in på deras nya adress, hmm det kräver nog lite tankeverksamhet...men inte idag.
God natt på er alla!

Annoest

Andra tider?

Publicerad 2013-11-07 18:09:44 i Allmänt,

Nu har är mitt barndomshem sålt och mina päron är installerade och uppackade i sitt nya hem. Jag är glad för deras skull, nu slipper de hålla på med allt pyssel som hör ett hus till. De är nog lika glada själva även om det tar ett tag innan de har vant sig vid mindre utrymme och ingen trädgård. Men det har varit på gång under en längre period så det har kommit naturligt, och så tror jag att de har uppskattat att de har varit tvungna att rensa bland allt de har samlat på sig under ca 40 år...!
Nu bor de väldigt nära oss så vi får väl se hur många fler besök det blir jämfört med förut...

Just nu mår jag bra!
Jag vet, det kan ändra sig jättefort, men jag försöker njuta av det här och nu. Mycket är tack vare mina bakorgier de senaste veckorna men även tack vare yogan. Vi har ett Wii hemma och nu har jag kört yogaprogrammet ett par gånger och det känns så bra efteråt, jag märker stooor skillnad i vigheten efter bara de här gångerna. Jag gör mitt bästa för att klämma in fler tillfällen men helst inte när familjen sitter i soffan och asgarvar åt mina försök till vighet (och nej, jag jämför inte mina ställningar med figurens i spelet).

Till helgen hoppas jag kunna klämma in lite mer bakning, jag har en jäst kvar och så vill jag göra någon till sorts kaka/kakor, helst något smaskigt.
Nästa vecka har jag fikat med jobbet och sen är det dags för yngstens kalas, tiden går fort! 
Nej, jag tänker inte nämna något om den-röda-figurens-högtid som närmar sig med stormsteg, den får faktiskt vänta!

Kram annoest

Fina bilder

Publicerad 2013-11-05 17:01:50 i Allmänt,

Jag lade visst upp fel recept på 'chili con kladd', det var en annan kaka men den verkar också smaskig. Rätt bild till det receptet kommer här:

Visst är den läcker?!

Ja, då kommer även kladden här:

Och det ska vara mjöl i kakan, det hade fallit bort så jag skrev till det.

Men, jag har ju glömt att lägga upp en bild från chokladfestivalen också!
Jag tog ledigt på fredagen för att slippa trängas på helgen och det var tur. Samtidigt gick även hem och villa mässan samt underbara barn mässan. Flera av mina jobbarkompisar som brukar besöka någon av de andra mässorna, passade på att kika in på chokladmässan när de ändå var där. De sa att det bara var att flyta med strömmen och att glömma egna beslut om att titta därborta istället...
Jag förstår dem, tyckte att det var tillräckligt att trängas med resten av stockholm plus alla deras barnvagnar, och ändå var jag där på morgonen. Men så är det alltid, chokladmässan är välbesökt. 
Upplägget på mässan blev lite tråkigare, den där lilla mysigheten som fanns på nordiska museet försvann. Å andra sidan så kanske det blir mer utrymme till nästa år, för om man ändå ska besöka någon annan mässa blir det nog så att man passar på när man redan är där. Det hade jag också gjort.

Jag tog bara en bild därifrån och det var  för mina jobbarkompisars skull, men den säger en del om smaskigheterna. Titta och bestäm er för vad ni ska göra till nästa år.

Baka något gott och njut ordentligt!

Kram annoest

Mer bakverk

Publicerad 2013-11-04 16:22:57 i Allmänt,

Jag har ju också bakat ostbröd, bondkakor och några konstiga 'peanut butter cookies'. De sista trodde jag mycket på men de motsvarade inte mina förväntningar.







Bondkakorna gillar både jag och barnen skarpt, där försvann det många innan jag hann packa in dem i frysen. Bra betyg, helt klart!

Sen kommer vi till en liten smaskighet, chokladbakelserna! De kände jag igen men i lite annan tappning. Den här varianten blev mer sockrig och svårare att äta. Vid tidigare bak har det mer blivit som en sorts minikladdgrotta med chokladkräm, lite lättare att äta, men de går nog åt ändå

Ser gott ut?

Ja och i går härjade jag vilt i köket, arg eller snarare ilsken var jag men baka skulle jag, snuvad som jag blev två veckor tidigare.
Jag gjorde mer av bakelserna ovan, påbörjade en smaskig "tårta" med fyllning mellan och fudge ovanpå, och provade även ett nytt långpannnebrödrecept med mycket potatis i! Puh!
Brödet var väldigt saftigt och hyfsat lättbakat, behövs kanske göras lite mer för smaken men det överraskade mej just för att det verkligen blev saftigt!



Så nu känner jag mej lite nöjd med bakningen men har lite ont/träningsvärk i armar och händer.

Kram annoest

Bakverk

Publicerad 2013-11-04 16:05:44 i Smått och blandat,

Jo men visst hade jag lovat lite bilder på det lilla jag har bakat?!
Då börjar vi med jordgubbsgrottorna, de blev lite tråkiga i smaken men lite annorlunda tack vare sylten. Jag fick också för mej att spritsa i sylten i bollarna istället för att göra en grop och skeda i den. Ärligt talat så vet jag inte om det var en bra ide, jag har inte någon spritsvana och så valde jag nog en för liten tyll (heter det så?) så mot slutet fick jag ändå göra små hål och skeda i sylten...

Sedan bakade jag korintkakor och de blev goda. Om det är något som står högt i kurs hos mej när det gäller småkakor så är det när det är russin i dem, en ny favorit.

Mer då? Jo, det har också blivit en 'chili con kladd' från Hembakats tidning. Men den blev inte klar, upptäckte jag först efter att jag hade lagt på kladdet... Men smakkombinationerna var helt okej. 

Här ser ni receptet om ni vill prova, men välj då en liten påse med dumlekolor! Jag tog en stor och där är nog förklaringen till att kakan inte var mer än rinnig smet i mitten...




Men visst ser det gott ut?!
Annoest

Fredagsmys

Publicerad 2013-11-04 13:26:51 i Allmänt,

Idag var en helt vanlig fredag, en lugn fredag. Ända tills ungefär en timme innan jag skulle flexa hem, då bröt allt loss... Det kom samtal med hemska kunder som inte kunde ta ett nej, trots att jag bara följde våra regler som INTE jag har bestämt. Det kom tillbaka krångelvaror och allt hände under den där sista timmen. 
Resan hem var likadan, många krångliga passagerare skulle kliva på, speciellt vid Ikeas hållplats. Ni kan ju tänka er hur det brukar se ut, folk med kartonger, påsar, gardinstänger och så vidare. Det är väl inget större problem så länge man har lagom stora saker att frakta på bussen, men hur ofta händer det tror ni?
Nej, den dagen började så bra med sång och present från mina fina jobbarkompisar, gissa om jag blev överraskad! Jag visste att det skulle hända men trodde att de skulle vänta till efter helgen och mina två extra semesterdagar, snopet! Jag fick tårar i ögonen och var så glad, ja ända till den där sista timmen. 
Min födelsedag firades inte speciellt, jag hade ju ställt in kalaset efter utbrottet helgen innan, men mina fina föräldrar kom förbi med lite smörgåstårta och gott. Det blev precis ett sånt lugnt firande som jag ville ha. Tyvärr kom det inte från min närmre familj, förutom min yngsta som kom in och grattade mej innan han gick på äventyrsbad resten av dagen. Aningen dåligt kan man tycka.

Mina lediga dagar gick åt till att baka lite, titta på filmer och självklart vardagsfixande. Jag hade planerat in ett biobesök men yngsten var uppe flera timmar efter sin sovtid så jag struntade i det. Lusten att gå på bio försvann helt. Visst var det höstlov för honom men ändå, om vi har kommit överens om en tid så ska den hållas och det var ändå senare än vanligt tack vare lovet.
Suck!

Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela