iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Bak- och chokladfestivalen!!

Publicerad 2014-09-29 13:40:55 i Allmänt,

Nu är det dags, snart är jag där!!
Det ska bli intressant med bak-delen på festivalen och sen får jag ju inte glömma hem och villa-delen. Inte för att jag bor i hus men för att det fanns mycket roligt att titta på förra året, när jag upptäckte den för första gången...

Här kommer länken till mässan: 
http://www.chokladfestivalen.se/

Hoppas vi ses där, eller här.
Jag ska försöka ta lite bilder i år, om inte annat så för att reta mina jobbarkompisar som får vänta ända till på måndag för sina smakprover...

Kram annoest

Hemsk vecka

Publicerad 2014-09-25 17:25:56 i Allmänt,

Det förra inlägget skrev jag för en vecka sedan och då mådde jag strålande.
Sen kom fredagskvällen...

Yngsten gjorde något han inte får göra och det vet han mycket väl, men han gjorde det ändå. Jag blev rasande och skällde på honom länge. Det var så onödigt och jag trodde att han hade förstått så pass att han inte skulle göra om det, men där tog jag fel. Lite för impulsivitet i kombination med svårigheter för begränsningar gjorde sitt...

Den kvällen tog ut sin rätt under resten av helgen, men det var nog mycket trötthet och att jag inte mådde bra, som fick mej att explodera av ilska.
Efter ett par dagar in på den här veckan mådde jag fortfarande inte helt bra och då först insåg jag varför jag blev så arg.

Men jag förklarade för honom senare på kvällen när jag hade lugnat ner mej.

Jag hade ju tänkt tillbringa helgen i köket, med nya små utmaningar, men det fick skjutas upp. Kanske blir det nu, om inget annat stör mina planer? 

Jag har flera små bak-ideer som jag vill prova och om cirka en månad är det dags att bjuda jobbet på fika, så nu vill jag få baka lite i lugn och ro.

Nästa torsdag ska jag gå på min favoritfestival, chokladfestivalen!! Som i år har utökats till bak- och chokladfestivalen, hurra! Flera favoriter på en och samma mässa, kan det bli bättre?
Om ni bor någonstans i Stockholm så kan ni alltid svänga förbi Älvsjömässan, från torsdag till och med söndag. Jag tror att man också får gå in på Hus och hemmässan (heter den så?) på samma biljett, är lite osäker så kolla gärna själva.
Åhh, vad jag längtar!

Kram från en lite piggare annoest

Magisk värld

Publicerad 2014-09-25 17:03:43 i Allmänt,

De senaste morgnarna har det varit dimma här där jag bor och det är mysigt, världen blir plötsligt magisk på något sätt. Ungefär som när det snöar mycket och du tittar ut genom fönstret, det är som en drömvärld. Det får mej att känna mej annorlunda och jag gillar det skarpt.

Jag gillar också att jag har bakat knappar med halloncurd och passionsfruktscurd! I söndags var det dags att baka ut den där stackars mördegen som hade legat i kylen i nästan en vecka... Det gick bra och enda skillnaden som jag märkte, var att degen flöt ut lite mer än vanligt. Kanske var det jag som inte har lärt mej vår nya ugn ännu, vi har bara haft den ca en månad tror jag, eller så blir mördegen annorlunda när den ligger i kylen för länge.



Men smaken då?
Jo, hallonen var ganska goda och de med passionsfrukt var ganska syrliga. Jag vet ärligt talat inte om jag var så förtjust i någon av dem, men jag kanske ändrar mej när jag har provsmakat dem fler gånger.

Det var ganska roligt att baka men det var faktiskt roligare att prova ett nytt matrecept den dagen. Jag gjorde en fiskgryta med lite grönsaker, grädde, creme fraiche, timjan, basilika, lax och torsk i. Ett helt nytt recept som överraskade mej smakmässigt och som var mycket godare än förväntat! 

Det var länge sedan jag kände glädje över ett nytt recept men jag vet att det tar sin tid ibland.

Kram annoest

Egentid

Publicerad 2014-09-09 17:07:59 i Allmänt,

Morgontiden på bussen på väg mot jobbet, är min tid. Lugn och ro för funderingar, dvs om man får sitta själv förstås. Då får jag vakna till i min takt, förhoppningsvis med likasinnade reskamrater, och jag känner att den här dagen kommer att bli bra.
Det stämmer inte alltid men löftet om en fin dag finns oftast där.

På stora jobbfesten fick jag också lite egentid, vi var i andra änden av sverige så vi fick sova över. Jag hittade ingen rumskamrat utan fick ett eget rum, bara för mej. Lyx!
Det var första gången som jag inte delade rum med någon men det blir garanterat inte den sista. Ingen annan att ta hänsyn till, det var jättehärligt!

Själva festen var bra, med hyfsad mat, gooda efterrätter (som är min höjdpunkt på en middag) och många gamla bekanta. Jag dansade, pratade, skrattade och drack mojitos. Kort sagt, jag hade jätteroligt och mitt självförtroende fick den där skjutsen som jag verkligen behövde. Jag känner hur jag sträcker på mej och lyfter blicken istället för att sänka den. Det är ovant men jag ska kämpa för att inte falla tillbaka igen. En del av mitt nyvunna självförtroende kommer från kläderna jag hade på mej under kvällen, en ny bh gör en hel del, men skjortan med den genomskinliga ryggen fick mej att känna mej attraktiv. Jag är en sån där som gärna har "säkra" kläder och absolut inte genomskinligt, men jag tyckte så mycket om skjortan när jag provade den att jag beslöt mej för att köpa den ändå och det är jag glad över.
Tänk att så lite kan göra så mycket, jag förundras varje gång...

Efteråt har jag insett att den där festen gjorde ännu mer för mej, jag är nästan alltid glad på dagarna och kvällarna nu. Jag skämtar på jobbet och det var lääänge sedan, men allt känns så bra just nu! #gladochlycklig#

En annan positiv sak är att jag fick den där sista knuffen jag behövde: jag har smått börjat baka igen, hurra!!!
Det är inga större saker ännu men jag har börjat och det känns såå bra!!
En liten enkel blåbärspaj av smuldeg, en fruktsallad och en mördeg (som fortfarande ligger i kylen, och som minskar lite dag för dag när yngsten ser den...).
Mördegen ska det bli knappar av, inte svåra att göra men snäppet godare än syltkakor, och de ska fyllas med halloncurd och passionscurd!

Jag mådde så bra i helgen och var så sugen på att baka att jag kikade lite vad som fanns hemma och satte igång. Det är ett stort steg för mej och jag har medvetet väntat tills jag har känt mej helt redo att börja, även om baklusten har funnits där innan. Så nu börjar baktankarna malas runt som mjöl i kvarnen och jag njuter.

Det här har jag väntat länge på, för jag bakar inte om jag inte mår bra, så det är det bästa friskhetstecknet jag kan få.

Lyckliga och mjöliga kramar från annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela