iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Äntligen 40!?

Publicerad 2011-10-27 18:20:12 i Allmänt,

Så var min födelsedag redan här, ibland flyger tiden fram. Dagen har varit lugn, mycket beroende på att jag ska vara ledig imorgon men ett litet firande blev det i alla fall. Jag fick ett presentkort till mitt centrum som jag blev jätteglad för, då kan jag välja från vilken affär jag vill, en perfekt present! Imorgon ska jag bara ta det lugnt och kanske baka något till fikat med jobbarkompisarna i nästa vecka. Jag har bläddrat förbi en smaskig sorts kladdkaka men det var ett tag sedan så det kan bli lite knepigt att hitta det. Men om jag inte hittar det så stöter jag säkert på något annat roligt istället. Men apropå att fylla år, jag har nog aldrig fått så mycket reklam och födelsedagserbjudanden som nu när jag fyller 40, lite konstigt men också roligt. Idag blir det inget firande, jag orkar inte, det har varit för mycket jobb den sista månaden. Så jag skjuter fram det tills det passar bättre och jag orkar baka/laga mat till kalaset. Ha en underbar helg på er så kanske vi ses! Kramar Annoest

Jag och tekniken

Publicerad 2011-10-04 22:28:17 i Allmänt,

När jag hittade bloggen via mobilen tyckte jag att det passade mej perfekt, men jag hade inte räknat med att det inlägg jag klickade på som utkast skulle publiceras... Okej, jag har en "gammal,vanlig" mobil men ändå.
Fast det är ändå smidigt, ungefär som att fota med digitalkameran och lägga upp dem här. Det har har bara gjort en gång tror jag, men det är också innan man har provat några gånger och fått in vanan att göra det, sen är det inget större problem men att komma dit, ohlala!

Hade planerat att baka på söndagen, hade tom köpt hem jäst och det gör jag inte om inte jag är säker på att baket verkligen blir av. Men (och där kom det), det blev städning istället, man kan ju inte baka när det är ett bombnedslag i köket och resten av lägenheten. Jo, kan kan man men det är inte lika roligt att röja upp allt samtidigt efteråt. Fast då är det gjort inför kommande helg så kanske blir det av?
Jag måste dock packa inför resan, ska hinna med att jobba över i veckan som kommer, bandyträningen och framförallt: CHOKLADMÄSSAN på Nordiska museet!! Fullt upp med andra ord, men något som jag längtar efter hela året sedan tidigare mässan. "Lycklig"! http://www.nordiskamuseet.se/category.asp?cat=412&catname=WWW.Chokladfestival&topmenu=142

Det är en höjdpunkt i oktober!

Kram Annoest 

Buzzador för vanish!

Publicerad 2011-10-04 21:29:44 i Allmänt,

Buzzador för Vanish

Alla dessa produkter fick jag gratis när jag anmälde mej till deras kampanj för vanish, och det var fullstorlek på alla saker. Jag har delat ut lite prover/buzzat och håller på att provar medlen för fullt! Något jag inte visste var att deras produkter rekommenderas av astma- och allergiförbundet, en glad överraskning!

I helgen skulle jag ju baka?!

Publicerad 2011-10-03 07:27:28 i Allmänt,

Men allt blir inte som man vill här i livet... I lördags var jag ute och handlade kläder till mej och yngsta sonen, han behövde underkläder och jag behövde festkläder. Jobbet fyller många år och det blir stor fest nedåt i sverige och alla orter ska dit. Det ska bli kul, jag går sällan ut så nu ska jag dansa! Men då vill jag ha på mej något som höjer mitt självförtroende och det fanns inte i min garderob, jag gick igenom alla kläder för bara någon vecka sedan. Det var dags att ta bort såna där plagg som bara hänger med för att 'jag kanske någon dag kommer i/att använda den här'...handen på hjärtat, vem har inte såna plagg? Okej, någon sak fick hänga kvar men mina kavajer med axelvaddar à la 80/90-tal fick vackert flytta på sig!
Så gick jag då ut för att titta runt lite i affärerna, för att se vad jag kunde tänka mej att prova och gick in i den affär som låg närmast kappahl (där vi handlade sonens kläder) och det råkade vara Esprit. Jag har varit inne där någon gång, de har faktiskt lite saker i min smak men jag har varit så feg i klädmodet i många år att jag inte ens har tittat åt det modet. Men nu gick jag bara runt och tog några plagg som hade min typ av färger som jag kunde tänka mej att prova och hittar ett par finbyxor som sitter som gjutna i min vanliga storlek!!? Jag blev förvånad, dels för att de passade men mest för att jag kände mej så snygg i dem. Helt otroligt, och en av topparna jag hittade framhävde min figur så pass att jag inte trodde att det var jag i spegeln. Ja, jag har en helt annan bild av mej själv i hjärnan än vad jag såg i spegeln. Men det slutade med att jag köpte båda plaggen, även samma topp i en annan storlek då jag var osäker på vilken som satt snyggast, det får inte vara för tajt, då trivs jag inte. Så mitt helgnöje blir att prova allt igen och bestämma mej för vilken storlek jag ska behålla/lämna tillbaka och sen är det bara tillbehören som ska fixas. Det känns så bra att redan ha hittat något och det bästa är att många av mina skjortor/blusar kommer att passa ännu bättre till de här byxorna än de jag brukar använda.
När jag ändå var igång så tyckte jag att det var lika bra att försöka hitta en till bh, jag har nog bara två stycken och det är lite för lite. Det är också en av mina motviljor, nästan värre än att försöka hitta byxor, men jag gav mej sjutton på det. MEN, efter några obehagliga saker gav jag upp och gick till en riktig underklädesaffär för att få hjälp med min storlek. Tycker inte att jag har hittat exakt rätt och vissa bh:ar sitter inte så bra så den hjälpen ville jag ha, för en gångs skull.  Det visade sig att jag hade nästan rätt storlek men jag bad ändå expediten att ta fram några olika modeller som jag fick prova. Jag hittade en som sitter så perfekt, men den kostade nästan 500 spänn!! Jag brukar tycka att det går jättebra med lite billigare saker och kläder men någon gång måste man få unna sig något ordentlig och det var precis vad jag gjorde. Jag blinkade en gång och köpte den sedan. Är det något man behöver så är det en bh som sitter bra, inte skaver eller åker ned.

Så nu i helgen gjorde jag av med ca 2000:- i kläder bara till mej själv! Och det händer inte ens en gång om året normalt men nu kände jag att jag var värd det! Byxorna kommer jag att ha i många år framöver och en bh som sitter så perfekt visste jag inte om att man kunde hitta, och det känns så bra!

Festen, här kommer jag!

Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela