iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Baksugen?

Publicerad 2012-09-22 20:06:29 i Allmänt,

Hej alla glada!
Nu börjar min baklust komma tillbaka mer så snart hoppas jag att jag kommer till skott igen. Jag känner brödlukten ibland och minns hur mina bakverk brukade se ut och framför allt hur gott det luktade i alla rum...
Apropå baka så tittade jag på det nya programmet 'hela sverige bakar' häromdagen, jag var väldigt nyfiken på hur det skulle vara. Men jag blev lite besviken, tyckte att det var lite för tävlingsinriktat och mindre fokusering på bakarna. Fast det kanske kommer längre fram. Något jag tyckte om var momentet där de fick ett halvt recept och skulle lyckas att färdigställa det, det är spännande! Jag har redan lärt mej något nytt, angående kall- och varmvispad sockerkaka. Det hade jag ingen aning om, men å andra sidan så har jag knappt gjort sockerkakor i mitt liv, det har alltid blivit banankaka hos oss. Det skiljer sig inte så mycket men den är kallvispad och något matigare eller mindre luftig, men god.
Jag kommer ändå att fortsätta följa serien, jag gillar att det är vanliga bak-människor som är med.
 
Tråkigt nog så är jag förkyld, har väl fått det av någon familjemedlem, alla har eller har haft det nyligen och det hade jag gärna klarat mej undan. Förra gången jag var förkyld var i våras när Loreen vann Eurovision med Euphoria, då låg jag nerbäddad i sängen och tittade då med, hmm samband?
 
Alla ni som gillar bakning i någon form borde läsa tidningen Hembakat. Den har så mycket inspiration, bilder, recept och får mej att vilja vara hemma och baka på heltid. Deras hemsida kunde vara lite bättre (åtminstone sist jag var där och tittade) men det finns några recept där med, men tidningen är absolut värd att köpa (eller prenumerera som jag gör nu). Det finns även en tidning som heter Baka och den har jag också provat men den får mej inte att känna samma lycka som med hembakat så den har jag skippat.
 
Något som jag däremot har fastnat för är Max:s lyxmilkshake, den går inte av för hackor! Underbart god med bitar i samt lite vispad grädde på toppen, men den är lite mäktig (om jag nu måste hitta någon nackdel..fniss).
 
Jaha, nu blev jag sugen på varm choklad och vispgrädde, kan det vara för att jag är lite frusen? Tyvärr så kommer och går både mitt smak- och luktsinne så jag kanske ska vänta lite?!? Det är lite störande när man vill känna smaken och lukten av något som man vet är gott.
 
Tror nog att jag ska ta en sväng till skafferiet och se...
 
Kram på er alla!
 
Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela