iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Förra årets alla hjärtans dag

Publicerad 2016-11-20 22:21:32 i Allmänt,

Tja, då gör jag ett nytt försök att börja skriva igen, håll tummarna för mej!!

Återigen råkade jag ta bort allt jag skrivit utan att hinna spara det, suck! Ja, sånt händer och det är bara att ta nya tag och gå vidare, igen..

Förra årets alla hjärtans dag var en ganska bra dag för mej, trots skilsmässohistorien. Dagen var lugn och chefen bjöd oss på fika på eftermiddagen. Det var en fin bakelse bestående av chokladmandelbotten, någon god men inte för söt mousse, och toppades av vispad grädde samt ett gelehallonhjärta som pricken över i. Bakelsen var oväntat god, troligen för att den inte var så söt som man förväntade sig.

Men det var en fin gest och god och dagen fortskred. Jag kom till centrum efter jobbet, gick och bytte in min trisslott mot två nya, för att sedan fortsätta till mataffären. Där hade de ett jippo då det var dagen innan alla hjärtans dag, nämligen singelshopping. Man kunde ta en korg i annan färg, det bjöds på lite bubbel, röda rosor, en tävling samt lite annat smått och gott inne i affären. En kul grej tyckte jag och många andra som var där och handlade. Jag var lite tveksam till vilken färg jag skulle ha på korgen, då jag var skild men fortfarande bodde under samma tak som barnens pappa. Det var inte direkt så att jag kände mej som singel...
Jag tog en vagn som jag brukar, men valde att ställa en singelkorg i den, en lagom medelväg i mitt tycke. Handlade i lugn och ro, kryssade i svaren och lämnade min motivering. Jag minns inte om det var det mest romantiska tipset eller sitt bästa hjärtans dag tips man skulle ge, men jag skrev: att göra något oväntat för personen man gillar när de inte förväntar sig det men som uppskattas väldigt mycket.
Det var i alla fall vad jag kände just då, för det är när man inte förväntar sig något som man uppskattar det mest. Håller ni inte med?
Dagen efter väcktes jag av ett okänt nummer på mobilen och trött som jag var så ville jag inte svara utan bara sova vidare. Det var ju omöjligt när jag redan hade blivit väckt...så jag lyssnade av mobilsvaret och blev milt sagt överraskad när en tjej berättade att jag hade vunnit tävlingen tack vare min motivering som de tyckte var bäst! Hur roligt är inte det?! Så det var bara att pallra sig upp och ta mej ner till affären för att hämta ut mitt pris och det var inget litet heller, en korg fylld med diverse godsaker. Det var rosor, fint kött, räkor, röror, ostar, kex, någon bubbeldricka, godis, marmelader, frukt och en hel del till.

Det blev en god middag den dagen och lyfte helgen, precis vad jag behövde.
Äldsten hade fått sitt körkort dagen innan så det blev ett firande för honom också, han kämpade med det ett tag innan det slutligen gick vägen.

Blommorna gladde mej mycket, jag älskar blommor men unnar mej sällan det, vet inte varför konstigt nog.

En annan ny rolig sak var dessa lindtkulor i ny spännande smak, jordgubbar och grädde. Undrar om de inte lanserades just till alla hjärtans dag?

Den här ekologiska kexchokladen var inte heller dum, mindre söt än cloettas och den kan jag tänka mej att köpa igen.

Nu får det nog räcka för idag, jag håller på att somna sittandes.

Kramar annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela