iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Mindre jobb, mer avslappning?

Publicerad 2013-07-26 23:32:53 i Allmänt,

Äntligen är första långveckan slut, min sena vecka alltså! Den har varit kämpig men det kan bero på att jag gjorde lite för mycket i helgen...men jag var hyfsat pigg och körde igång med tvättberg, grovtvättstugan, klädkammarröjning, avfrostning av frysen och mer därtill under helgen! Lite mycket blev det, insåg jag på söndagskvällen.
Den här helgen ska jag göra mindre och koppla av mer!

Jag har ca en månad kvar till min egen lilla lyxsemester, bara jag och några få lediga dagar, nedräkningen har redan börjat! Vi får se vad jag väljer att hitta på då.

Kram annoest

Motsatsernas vecka

Publicerad 2013-07-19 13:35:21 i Allmänt,

Idag var en perfekt morgon, det var ganska varmt ute och solen kikade fram. Det kändes så bra att jag gick till nästa hållplats, innan jag väntade på bussen. Trots att jag var tvungen att jobba så kändes det okej tack vare den fina morgonen. Ibland behövs det så lite för att göra något bra (eller dåligt med, för den delen).

Något jag har upptäck är hur fina alla matbloggar är, de verkar vara proffs hela bunten! Till skillnad mot mej som bara bakar ibland, och vilka bilder de har! Såå tjusiga och så kommer mina bilder aldrig se ut, har jag insett. Dels för att jag inte är så intresserad av hur man fotar och dels för att jag inte är så mycket för pyntning.
Men alla är olika så det gör mej ingenting, jag kommer att fortsätta baka ändå.


Nu har det blivit fredag och den här dagen har varit raka motsatsen till igår. Jag är trött och sliten och är väldigt grinig känner jag. Antingen är det ovanligt svårt att börja jobba efter semestern eller så blev jag inte ordentligt utvilad under de här tre veckorna. Semesterkänslan har gått upp och ner och kanske är det det som gjorde att veckan har varit tuffare än vanligt. Eller så är det likadant varje år men jag minns det inte/förtränger det?!?

Men jag är tacksam över min kommande helg och lite vila. Hoppas att ni också får koppla av lite och ladda batterierna.

Kram annoest

Förvirrat hjärnkontor

Publicerad 2013-07-16 13:36:31 i Allmänt,

Idag träffade jag en förälder till en av tonåringens gamla klasskamrater, på mitt jobb. Snacka om förvånad! Man förväntar sig inte att träffa personer på "fel" plats, man är ju van att träffa dem på välkända platser som hänger ihop med ex centrum eller området där man bor. Pappan kände igen mej och efter en liten stund kom jag på vem det var.
Jag har nämligen upptäckt att jag har svårt för att känna igen/komma ihåg gamla ansikten på personer som jag har träffat förut, efter väggen. Jag kan ibland träffa personer som jag inte känner igen men sen blir jag jätteförvånad när jag får veta namnet och inser att jag har träffat dem både före och efter väggen, men det vill sig inte riktigt med ansiktena. Det kanske kommer tillbaka så småningom eller så måste jag träna upp det igen, som så mycket annat.

Ordminnet har också sviktat lite, tom under semestern och då trodde jag att det skulle vara som bäst. Men kanske är det så att hjärnan också går i viloläge under semestern och alla vanliga, dagliga utmaningar hjälper till mer än vila för huvudet.

Tröttheten att gå upp tidigt har redan kommit tillbaka, men det går väl över efter ett par veckor hoppas jag?

Kram annoest

Första arbetsdagen, huga!

Publicerad 2013-07-15 20:37:21 i Smått och blandat,

Jodå, nu var den här: den första jobbdagen! Det var med viss bävan som jag gick in till min grupp, men det var bara mina bästa jobbarkompisar som fanns på plats och vi hade kramkalas och lååång pratstund innan vi kom igång. Tja, jag vet inte om jag har kommit igång helt, det brukar ta ett par dagar innan man är tillbaka i rutinerna. Men vad glad jag blev av att träffa dem bästa av mina kollegor, precis vad jag behövde första dagen!

På vägen till jobbet svängde jag förbi pressbyrån och laddade upp med läsk och choklad, för att ta mej igenom den allra första dagen. Det behövdes inte idag men det brukar fungera hyfsat dag 1 och 2, dag 3 brukar vara tuffast, innan veckan vänder och du börjar se fram mot en efterlängtad helg. I alla fall så letade jag vilset efter nyponsoppa, kände inte för att äta frukost men tänkte att en klunk borde gå ner då och då. Nä, nyponsoppa fanns inte idag men det brukar finnas. Men mitt under letandet så hittade jag den här lilla påsen, jättegullig och mycket intressant! En del ekogodis smakar sådär men de här tyckte jag mycket om, tonåringen med. Så om ni vill prova något nytt rekommenderar jag dessa.

Dagen blev lite roligare tack vare min lilla överlevnadspåse och imorgon är det en dag närmare helgen!

Kram annoest

Kan man förlänga semestern?

Publicerad 2013-07-10 00:58:48 i Allmänt,

Nu känner jag att det är semester igen och jag skulle gärna ha en (eller fler) veckor till. Semesterkänslan har kommit tillbaka och det känns bra. Gubben har tom föreslagit ett par saker som han kan tänka sig, var nu det kom ifrån?
Jag har sett färdigt på en spännande inspelad serie, Flashforward, som gick i repris för någon månad sedan. Den här serien gick på tv4 för några år sedan och jag började titta då men lade av efter ett tag, troligen var jag inte så intresserad då eller så hade jag för många program som jag följde. Men nu är de sista avsnitten sedda och det var så spännande på slutet hur de skulle knyta ihop alla lösa trådar. Faktiskt så lyckades dem väldigt bra! Efteråt hade jag så mycket adrenalin att jag inte visste vad jag skulle göra, jag var så uppe i varv av spänningen i det allra sista avsnittet (och nej, det finns inga fler avsnitt)!! Efter det kom min gnista tillbaka!
Visst, jag har inte börjat storstäda eller så men jag kom igång igen! Så skönt!
 
Så nu har jag börjat titta på min recepttrave vid sängen igen, och tar bort recept som jag nu kan erkänna att jag aldrig kommer att göra och som jag inte behöver ha kvar! Småsaker klipper jag ut till mitt album, sen spelar det ingen roll att jag kommer ha flera kuvert fyllda med urklipp, bara jag slipper högen vid sängen! Det börjar bli dags.
 
Jag har en fin liten hylla som jag vill ha upp där traven står och den hade jag velat ha upp för länge sedan.
Allt har sin tid men ibland behöver man skynda på det lite! 8-)
 
Bakningen ligger fortfarande nere, den lockar inte tillräckligt, ännu.
 
Gladare kramar annoest

Semester och uppladdning?

Publicerad 2013-07-03 23:12:19 i Allmänt,

Nja, så känns det inte tyvärr. Jag borde njuta i fulla tag av min ledighet, men det känns inte helt som en semester ska, bara som en längre helg. Min gnista har inte kommit tillbaka och kanske beror felet på att vi fortfarande är hemma. Kanske behöver jag komma bort för att komma igång igen? Missförstå mej inte, jag tycker om att ha semester men jag laddar inte upp batteriet!! Vet inte heller hur jag ska få tillbaka den.
 
Jag känner inte för att baka, men det är väl inte så konstigt med tanke på all bakning till studenten...
Hitta på något känns inte ett dugg lockande, speciellt som den där tröga mannen jag är gift med inte vill göra något. Hur kul är det då att försöka göra något med barnen när vi bara är halva familjen? Jo, jag vet, det går i alla fall, men ändå.
 
Vissa stunder är det som om jag bara sitter av tiden tills det är dags att jobba igen.
Jag skulle nog behöva en helt ny start, med bara mej och barnen.
 
Eller att åka bort, bara jag, för att hitta mitt jag igen. Inte vara mamman, frun, den-som-fixar-allt-hela-tiden, bankmannen osv. Känner ni igen er? Det tror jag är ganska vanligt, eller så har jag bara träffat den sortens människor.
 
Men, jag vill hitta min inre stjärna, mitt ljus och min glöd! Var ska jag leta? Hur ska jag leta? När inte ens bakningen lockar mej, den som är min må-bra-oas!?
 
Ännu återstår ett par dagar och jag önskar innerligt att jag hittar det jag söker, för jag vet att hösten blir tuff och jag måste orka. Om inte jag gör det, vem ska då orka för mina barn?
 
Kram annoest
 

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela