iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Rätt låt vann? Nja, inte enligt mej

Publicerad 2013-05-19 22:10:59 i Allmänt,

Jag tyckte att norges låt var bättre men jag kan förstå varför danmarks låt vann. Jag tyckte att ryssland och azerbadjan hade bra låtar men jag såg ingen direkt vinnarlåt igår. Något jag däremot blev väldigt glad över var att många sjöng på sitt eget språk, det blir lite tråkigt när alla sjunger på engelska. Visst når man ut till fler men man tappar så mycket jämfört med att använda sitt eget språk.

Något jag älskade och blev överlycklig av, var att euphoria-versionen återigen framfördes av barnen som var med i den svenska finalen, med teckenspråkstolkning, och öppnade hela eurovision 2013. Tårarna rann, det var så fint och så rätt!!
Jag såg inte det förrän igår, hade spelat in det pga övertiden på jobbet och satt och tittade en stund igår morse.

Idag gjorde jag smörkrämen och fixade klart kakorna, sedan fraktade jag över dem, men nu börjar jag lessna på bakandet. Det känns mer och mer som ett tvång och jag hoppas att jag orkar göra en chokladpannekaka imorgon, annars blir det lite mycket till helgen. Ena dagen går bort pga kalas och då återstår bara en dag för mej att tokbaka och att varva ner. Nu längtar jag efter en hel egen helg utan bakandet, men jag insåg tidigare idag att sen är det dags att baka till tonåringens kalas, suck!

Lite räkningar som kronan på verket ich sen sova hoppas jag.

Annoest

Mer bakande

Publicerad 2013-05-18 18:51:22 i Allmänt,

Jo, det blev lite till knappar, både citron och limesmak. Det var så lite kvar av citron curden och så tyckte jag att det behövdes lite fler av knapparna till studenten, likaså av kardemummakakorna.
Så jag körde på, men den här gången tog jag färdigmald kardemumma! Det var stor skillnad i smaken men idag orkade jag inte bråka med kardemummakärnorna i morteln igen, det är okej att ta genvägar. Både när man inte orkar men även när man inte vill ta den långa vägen, det känner du (och jag förstås) bäst själv.

Snart färdigbakad och sedan lite mat och film innan melodifestival och avkoppling.

Kram annoest

Svalkande nyhet

Publicerad 2013-05-16 16:26:44 i Allmänt,

Den här förpackningen hittade jag när jag handlade senast och trots att vi inte har smakat den ännu är barnen väldigt ivriga. Yngsten ringde igår kväll när jag var på väg hem efter övertiden och sa 'kan inte jag få göra glassen, om jag gör den nu så är den klar till halv elva, det har jag räknat ut' ! Jag svarade 'då ligger jag och sover och du med'. Tonåringens första fråga efter att ha kommit hem från en kompis var 'har ni gjort glassen ännu' ?
Gissa om de vill provsmaka?!!
Men de får hålla sig till i helgen, den ska vispas med elvisp både före och efter infrysning och det kan man inte göra hur sent som helst när man bor i lägenhet, även om man vill.

Mot helgen!!

Våren är här och gör mej glad

Publicerad 2013-05-15 21:30:35 i Allmänt,

Imorse lyfte jag blicken och såg den ljusgröna massan, kände lukten av en frisk men solig morgon som doftade blommor. Det luktade skolavslutning! Jag insåg hur fokuserad jag har varit på bakningen den sista tiden och längtade plötsligt ut. Jag ska verkligen försöka att bli färdig i helgen så att jag kan njuta av våren, eller ska jag säga sommaren?

Jag ångrar lite att jag inte la ner mer tid och pyntande på kakorna till studenten, de känns lite trista nu bortsett från kardemummakakorna. Det är faktiskt de enda kakorna som jag känner mej nöjd med, kanske knapparna för de lyser upp kakbordet så fint, men annars känns det lite sådär nu i efterhand. Fast jag vet inte om jag hade orkat göra några mer pyssliga kakor, tycker att det var nog jobb med de som jag bakade. En bra sak är att jag gjorde mycket av allt, därför att de räknar med att det kommer ca 50 personer till deras öppna hus på studenten. Så det är jag nöjd med, men jag brukar göra mycket av mat och kakor, det har en förmåga att försvinna fortare än man tror.
Nehej, sovdags om jag ska orka med de två dagarna som är kvar innan helgen.

Kram annoest

Färdiga kardemummakakor

Publicerad 2013-05-13 07:15:40 i Allmänt,

Jo, kakorna var helt okej men det var lite för mycket pyssel med dem. I alla fall med kardemumman, där det skulle vara nymalda kärnor enligt receptet. Och som ni vet kör jag enligt ursprungsreceptet första gången jag provar något nytt, för att få en uppfattning om vad jag egentligen tycker om det och om det går/är värt att byta ut något som gör att det passar min smak bättre.
Nymalda kärnor ja, fram med morteln och så satte jag igång. Det enda problemet var att jag aldrig har försökt mala kardemummakärnor förut och om ni själva har provat det så vet ni att de är som stenar, när man försöker mortla dem. Nästan omöjliga att krossa! Men efter ca 10 min eller mer, med svetten i pannan, så lyckades jag få sönder dem. Jag funderade ett tag på min kryddkvarn men den luktade dragon och det ville jag inte ha i kakorna, annars hade den varit ett mycket bättre alternativ.
Igår smetade jag på smörkrämen och satte ihop kakorna, det blev mycket kräm emellan, men det stod inte hur mycket i receptet så jag fick fylla på ett par gånger när jag såg hur mycket som var kvar. De var ganska söta när de var klara och smakade ganska gott, kombinationen var okej, men om det blir en nästa gång så köper jag färdigmald kardemumma!!

Igår orkade jag inte baka något, händerna och fingrarna värkte, så jag tog en vila-upp-mej-dag. Det som är kvar går ganska fort att göra och det ska jag försöka till helgen, nu i veckan kommer det bli mycket jobb och en del övertid misstänker jag.

Tills nästa gång, kramar annoest

De två sista småkakorna

Publicerad 2013-05-11 19:06:11 i Allmänt,

En rund liten goding med apelsin och kanelsmak samt en kardemummakaka som väntar på sin jordgubbssyltsmörkräm.

Idag fick min storasyster komma över och hämta ett stort lass kakor, båda frysarna var propfulla, men nu ekar det i dem igen så nu kan jag göra det sista.

En choklad, hallon och färskostkaka, ostbullarna med västerbottenost och så lite knappar till mej och killarna, så att jag blir av med två burkar till i kylen.

Om jag ska vara ärlig så känns det ganska skönt att snart vara färdigbakad, även om jag tycker att det är väldigt roligt, men nu har det varit lite väl intensivt.

Kak-kramar till er
Annoest

Nästa kaka

Publicerad 2013-05-10 22:00:32 i Allmänt,

Med banan, hackad choklad och brun farin. Det här receptet hittade jag i ett reklamblad för ica, någon gång på nittio-talet tror jag.
Nu har jag träningsvärk i armarna, frysarna börjar bli fulla och jag har ont om burkar att frysa in dem i. Värre problem kan man ha. ;-)

Läckra äppelformar, nja inte helt

Publicerad 2013-05-10 16:03:01 i Allmänt,

Utseendet var ganska tråkigt men formarna smakade helt okej, de var inte så söta och det är gott ibland. Men mitt uppe i gräddandet kom jag på varför man kansken inte skulle göra fler satser på en gång, äppelröran hinner bli både rinnig och lite brun och det ser inte roligt ut även om det smakar gott. Men men, jag lär mej hela tiden.
Här är en bild på formarna.

Ett berg av hallongrottor

Publicerad 2013-05-09 17:29:00 i Allmänt,

Okej, utseendet blev inte riktigt som jag hade tänkt mej men de var smakade helt okej ändå. Med tanke på att det var första eller andra gången som jag bakade dem så är jag nöjd med resultatet ändå.
I kylen ligger en deg och vilar som ska bli läckra äppelformar, förhoppningsvis.

Stör ej, bakning pågår!

Publicerad 2013-05-09 16:11:11 i Allmänt,

Nu har jag gått igenom min klipp-pärm och min handskrivna pärm (när jag fick låna tidningar kunde jag inte gärna riva ut recepten, så då skrev jag av dem) som är på nästan 1000 sidor. Tja, har man inget bättre för sig så!?
Men jag börjar med hallongrottor och ambitiös som jag var så dubblade jag satsen för att det skulle bli lite fler... dumt nog. Det kommer ta hela kvällen men å andra sidan blir barnen glada om de måste offra sig på lite kakor.
Här är en bild på degen, bara lite lockande att provsmaka...

Hemmafixare

Publicerad 2013-05-06 18:37:37 i Allmänt,

Helgen som gick var underbar på det sättet att den vanliga nästan-pigg-känslan inte fanns. Den var ersatt av bara pigghet (på lördagen i alla fall) och skillnaden mellan en vanlig vecka och förra veckan märktes ordentligt. En extra dag mitt i veckan, tänk om man alltid kunde ha det så!
Så ja, det blev en del fixande hemma när jag var så pigg som jag var. Jag spacklade igen "hålet" efter sladden i taket och vips så var det fint igen. Det ska göras en gång till och kanske målas också men vilken positiv känsla! Nu känns det äntligen som att det händer något med yngstens draperi, sent omsider. Det passar nog bra nu när det börjar bli ljusare också.
Jag passade också på att bli av med strykberget och grävde fram mina gångskor, till tjejgåing. Det är dags imorgon kväll för min årliga tradition, otränad eller inte. Jag har gått i drygt tio år, förutom när jag har varit riktigt sjuk, då tvingar jag mej att låta bli även fast jag försöker in i det sista, för jag vill ju gå ändå.
Längtar till på torsdag och resten av bakveckan!

Kram annoest

På gång med allt?

Publicerad 2013-05-03 22:32:23 i Allmänt,

I onsdags kände jag mej så pigg att jag var på väg att ta på mej gångskorna och gå ut, men nej, efter handlandet var gnistan borta.
Men jag fick äntligen bort den gamla sladden i taket istället, det orkade jag och det känns så bra! Nu kan vi (jag) spackla där och sen kan vi borra upp takskenan, framsteg!
Jag var fortfarande glad så jag tog fram yoga-skivan på wii och gjorde en omgång. Det var jättekul (och närmare tre år sedan jag yogade sist) och jag fick en liten kick av det. Men fy vad otränad, stel, ovig och alla andra passande adjektiv jag var (är)! Och ändå körde jag inte så hårt, försökte mest hålla balansen och positionen...men det kändes ordentligt dagarna efteråt. Men på ett bra sätt!

Jag hittade ytterligare en ny baktidning i affären som jag genast inhandlade och läste, fick lite ideer till baket, så nu får jag nog ta och skriva upp allt så att jag har lite koll. Kom på att hallongrottor är goda och somriga, såg ett nytt recept med småkaka med jordgubb-färskost-fyllning tror jag det var. Funderar också på en småkaka med banan och choklad, den är lite annorlunda. Men sen får jag heller inte glömma äpplebullarna?! Mycket planering framöver...tankarna snurrar lite kring tonåringens student nästa år men det försöker jag hålla undan än så länge...

Annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela