iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Nya gottigheter

Publicerad 2013-01-23 22:21:47 i Allmänt,

Hittade något nytt i chipshyllan och kunde inte motstå dem efter att ha läst på vilka smaker det var. Barnen blev lyckliga när jag kom hem med chips mitt i veckan och tyckte om smakerna. Ostbågarna skilde sig inte överdrivet från den vanliga smaken men det var en roligare ät-form. Chipsen påminner mycket om kebabchipsen men skilde sig lite åt, men de lär gå ner utan problem de med...
Senare i veckan såg jag två andra nya smaker på ostbågar med, en cheddar och en prästostsmak, men de kändes inte som vår stil se de fick snällt stå kvar i hyllan. Cheddar har vi provat tidigare och den var ganska tråkig i smaken, men nu har vi osthjärtanen istället.

Annoest

Långledig och bakig

Publicerad 2013-01-20 23:05:00 i Allmänt, Smått och blandat,

Ja, som så många andra var jag ledig efter juldagarna, men det ovanliga för mej var att ledigheten inte var före jul. Jag brukar alltid ta de sista dagarna före jul men när det inte var många på jobbet, min avdelning, som ville vara lediga efter jul bestämde jag mej för att också vara ledig då. Ovant men ack, så behövligt! Och så länge!! Jag behöver väl inte berätta att jag hade måååånga saker som jag skulle vilja göra då och bakningen var självklart en stor del av det.
Nu vet väl alla att det sällan blir som man har tänkt sig, även jag, men jag tog det som det blev, inte som jag hade planerat att det skulle bli, och jag var minst lika nöjd med det.
 
På annandagen tyckte jag att jag hade vilat färdigt, tittat ikapp på en massa filmer (ja, vi har filmkanalerna igen för ett kort tag, roligt men samtidigt jobbigt när det finns så mycket att bläddra mellan), så det var helt enkelt dags. Allt var inhandlat, lugnet fanns i kroppen och recepten i massor! Jag började med ett russinbröd i limpform och vit chokladmousse.
Tror att jag gjorde något mer, hmm, jo just det, jag provade något sorts "godis" med puffat ris men det fick inte vara med på bild, påminde om vanliga puffar och var knöligt att göra och smakade inget speciellt så det receptet åkte.
Brödet var okej, moussen var för syrlig och lite för lös i konsistensen men det var kul att göra!
 
Ja, sen rullade det bara på med ostbullar (ett hederligt och lätt recept).
 
 
En typ purjolökspaj med alldeles för mycket grönsaker i fyllningen så att den nästan inte stelnade
 
Ni ser själva hur mycket färgglatt som sticker upp...
 
 
Färdig paj (som jag fick grädda på en varm plåt för gallret var fullt med bröd, fniss).
 
 
Rinnig paj, men den gick att äta ändå. Men det är ju så gott med mycket grönskare i fyllningen, lök, purjo, paprika, ja allt som jag hittade i kylen! Tror att det blev en chili med...
 
Ja, det blev något varje dag som jag var ledig, jag hade laddat upp länge för det här och även om jag fick springa fram och tillbaka för att kolla hur mycket det skulle vara av varje ingrediens (som jag glömde bort på en gång), så var det roligt och jag mådde bra. Kände hur lite till av dimman i hjärnan försvann och jag kom tillbaks.
 
Men tro inte att det slutade här, nej det blev en sorts mellanmålsbullar också, det måste det ha varit så mycket russin som det var i dem. Smeten/degen gick knappt att blanda och där tvivlade jag på om det skulle kunna bli bröd av det hela, solrosfrön i mängder var det med. Men när det var gräddat var bullarna helt okej, de påminner om limpa i smaken fast det var nog liiite för mycket frukt och frön för min smak.
 
 
Oj, det här blir ett långt inlägg, finns det någon gräns? Men så blir det, jag följer min kropps rytm och ibland skriver jag och ibland inte.
 
Jo, en sista sort blev, en konstig bulle med ostgrop och frön i. De kändes konstiga att göra men var väl okej, men jag föredrar nog att hälla ner osten i degen istället, tycker att det blir mer smak då. Men det var en rolig idé.
Bild kommer nedan, både i helfigur och i genomskärning.
 
 
Ja, de var runda och fina.
 
 
Ostgropen blev inte så stor men det är svårt att veta innan man har provat ett recept, men lär sig hur recepten fungerar ju fler gånger man provar dem.
 
Ja, gott folk, lite smakprov på mina bakkonster för den här gången. Gjorde lite mer saker men det får bli nästa gång.
 
Kram annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela