iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Litet besök av mej

Publicerad 2012-05-30 18:53:33 i Allmänt,

Hej.

Det var länge sedan jag var här, jag vet, men jag har tappat mycket för datorer och sånt. T o m att kolla mailen, som jag gjorde minst varannan dag förut, känns jobbigt. Att surfa är inte roligt alls, fb går jag inte in på längre trots att jag får större insyn i min släkts liv där.
Fler saker som var roliga tidigare känns mer som tvång nu, men det är väl för att jag inte har energi till andra saker än mej själv nu.

Under veckorna har jag så mycket jag skulle vilja berätta om, det jag kommer ihåg skriver jag i ett mail och skickar hem, det är mitt kom-ihåg-hjälp, nu mer än någonsin. Ändå så fungerar jag bra mycket bättre än förut, bara det att jag kommer på saker efter en stund är underbart (när det väl fungerar och det är inte alltid). Stavning har jag svårt för, ofta sitter jag och bokstaverar ord högt samtidigt som jag skriver men fingrarna trycker ofta på fel tangenter så jag läser igenom allt minst två gånger innan jag skickar det. Jag har svårt att förklara vad jag menar, även med de jag känner fast oftast kan de lista ut det, de har lärt sig vid det här laget...

På jobbet började en stegtävling som jag genast hakade på för att ångra mej någon vecka senare. Jag använder en stegräknare sedan drygt ett år tillbaka men det är mest för skojs skull, jag tittar hur många steg jag fick ihop igår och sedan nollar jag den, mer än så är det inte. Men nu har jag varit tvungen att skriva in stegen på www.tappa.se  och det har varit jobbigt, mycket för att det har blivit ett tvång att gå. Mej jag har skitit i det, när det bara har blivit tvåtusen steg på en helg så orkar jag inte ha dåligt samvete över det, det finns gränser för vad jag orkar med. Det bästa är att den slutar på måndag och jag har kommer i mål före dess, men då kan jag sluta komma ihåg (via post-it lappar förstås) och bara ha det för min egen skull, Skööööönt!!!

Fortfarande stänger jag in mej i sovrummet under helgerna och det bhöver jag göra. Vi nappade på fimkannalerna och fick prova på dem under två veckor för att jag var tveksam så jag har spelat in hela dvd:n full (den rymmer 100 timmar och det blir en hel del filmer). Men vi tittade inte så ofta så jag sa upp dem, det är för lång bindningstid tycker jag, minst 12 månader och ca 220:- i månaden, nja inget för oss även om det var kul att prova på.

Något annat jag gärna hade provat var det här nya bakaprogrammet som börjar i höst, 'hela sverige bakar' tror jag att det ska heta. Det var ett par jobbarkomspiar som tyckte att jag skulle söka och efter lång betänketid gjorde jag det men jag har inte kommit med. Tråkigt på ett sätt, 15 min i rampljuset hade nog varit kul men skönt på så många andra sätt. Sedan verkar det mer vara för de som gör egna recept och det gör inte jag, jag tycker (än så länga)att det är roligre att prova från min meterhög vid sängen.
Längtar till den dag när jag orkar prova något igen, orken kommer och går men snart är jag igång igen.

Hos oss har det gått runt förkylningan ett tag och i förra veckan var det min tur, orken försvarr helt och jag har pendlat mellan plus (riktig) feber och minus (när min temp är lägre än vanligt). När det var så fint och varmt i helgen tog jag på mej fleecen och kröp ihop i sängen, så nu har jag varit hemma sedan i fredags och bara tagit det lugnt, Den här gången satte det sig på orkern (som har varietar i vanliga falla ändå) och var mindre snorigt, men idag var första gången som det kändes bra att gå till afären så nu börjar det cvända igen.

Försiktiga framstegskramar från annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela