iblandbakarjag

En hemmabakare som gärna provar nya recept men även gamla favoriter. Jag bakar för att må bra men självklart också för att det är gott!

Paj och kostymer

Publicerad 2011-05-31 21:49:53 i Smått och blandat,

Idag fick jag ett recept på piroger av en jobbarkompis, som hon fick av en tjej som jobbade i köket på dagis när hennes barn var små. Hon påstår att de blir fantastiska pga degen och jag är bra nyfiken på att testa det (så fort som vi har en till frys förstås 8-s )...

Igår kväll ville min äldste att vi skulle göra paj, han var så sugen på rabarberpaj, och så blev det. Men min yngste är inte så förtjust i rabarber så jag gjorde en halva med äpple till honom. Rekordet var nog när jag tog tre smaker i samma paj, rabarber, äpple och blåbär, mycket för att vi hade små skvättar i frysen. Vi brukar få rabarber av mina föräldrar, de får alltid en jättebuske varje år, och nu hade vi liggandes på diskbänken sedan ett kalas för någon vecka sedan. Det var en av mina systerdöttrar som fyllde och hennes mamma är väldigt duktig på att baka, när hon hinner, speciellt med detaljer. Hon har gjort doptårtor med så fina dekorationer att man bara häpnar när man ser dem, och hon gjorde till och med kristyrblommorna själv! Självklart var det sju sorters kakor till dopen av hennes barn, och specialvarianter av kakor för alla som tål olika, tårtfyllningar av olika sorters mousser, sockerpasta-överdrag osv. Själv blir jag trött bara jag tänker på det, detaljer är inte riktigt min stil. Grovarbetet är inga problem, inte heller röjningen av köket efteråt men pillergörat orkar jag inte med. Jag har visserligen bra tålamod (och det behövs när man är ensam tjej i en familj med tre killar, som inte har så mycket av den varan...), men inte den fantasi och ork som krävs för finarbetet. Men det är hennes grej och det borde hon verkligen jobba med, tror faktiskt att hon helst skulle vilja det med. Jag ska försöka leta efter något kort i datorn och lägga upp.

Apropå bilder så går jag förbi fina blommor varje morgon på väg till bussen, det är något värdshus bredvid och jag tror att det är de som har planterat de snygga blommorna. Ska försöka fota imorgon om det inte regnar.

På tal om blommor så tror inte jag att mina luktärter kommer upp, det var över en månad sedan jag petade ner dem i jorden men de har fortfarande inte synts till så jag tryckte ner några nyare frön. Tror att de andra var för gamla, likaså gräslöksfröna, de var nog ännu äldre.

Min äldste kille går ut nian i nästa vecka (huga, han börjar bli stor) och imorgon ska alla nior i skolan åka till något slott och ha en bad-, kanot-, paintball-, skogslivs-  osv-dag, tillsammans med rektorn och alla mentorer. På kvällen ska det bli fin middag och bal/disco, så i helgen var vi nere i centrum och köpte en kostym, skjorta samt slips till honom. Han sa att alla killar i klassen skulle klä upp sig med kostymer osv och jag tror honom, hälften av killarna hade redan köpt allt! Vi sade åt honom att fota alla kompisar, det enda vi ser dem i är skate-stil kläder, t-shirt, säckiga byxor med häng (!) och kepsar, så vi är så nyfikna på hur de kommer att se ut när de är riktigt uppklädda. Jag såg ju skillnaden bara på min kille, han blev vuxen på en gång, och han var väldigt snygg i kostym med. Det är lite roligt att det är såna traditioner, det fanns inte när jag gick ut nian. Men dyrt, så jag förstår alla föräldrar som inte har råd.

Nu är det nog bäst att han börjar packa inför morgondagen, de åker tidigt på morgonen.
Hoppas att det blir bra väder imorgon med, gärna hela helgen!

Vi hörs, annoest!

Hade några tårtbilder på datorn.

Från ett av dopen

Från samma dop

Pengar över?

Publicerad 2011-05-26 22:13:31 i Allmänt,

Ja, ibland känns det som att plånboken lever och fullständigt slukar de pengar som stoppas däri.
Det börjar bli dags för semester, skulle behöva gå till tandis, glasögonen är nästan ingen idé att putsa längre (för reporna håller på att ta överhanden), elräkningen och självklart har vår extrafrys gått sönder, suck!
Frysen är inte så gammal, mellan 5-10 år och borde ha hållt längre, men ibland vill det inte som jag vill. Vi vet i alla fall vilket märke vi INTE ska köpa nästa gång. Det kanske var ett måndagsexemplar vi hade men det är ändå tråkigt, är det något vi är beroende av så är det just frysen. Nu har vi tryckt in allt i den gamla frysen och man får bråka med den för att kunna öppna och stänga, så jag hoppas på mycket sol i helgen så att det försvinner lite glassar, och vips så finns det plats över...?!?

Tja, jag har ju kommit ifrån min baklust men äldsta sonen fyller om knappt tre veckor och det är dags att börja baka nu, har fått något litet sug efter nya kakor så vi får väl se hur jag gör. Om något ska in där så måste något komma ut, hmm, vilket dilemma.

Mina kryddor kommer sakta, nu är det tre av fyra som har kommit upp lite, men mina älskade luktärter har jag ännu inte sett röken av. Funderar på om jag ska peta ner några frön till, som en reserv om inte de första dyker upp, men det kan bli lite för trångt i blomlådan. Luktärter älskar jag, både till form, färg och framför allt doft. De är underbara. Smultron är också en annan favorit, jag skulle vilja ha två hörnkrukor på balkongen med plantor som får många fina goda röda bär på, mums! Vita vinbär är också smaskiga, nästan lite söta...
Jag har faktiskt funderat på att ha en liten persikobuske på balkongen, har läst om såna i någon tidning för länge sedan, tänk vad häftigt!! Vi har ingen inglasad balkong men solen ligger på från tidig morgon till sen eftermiddag/kväll så det blir rejält varmt.

Igår gick jag och klippte mej, ja jag vet det kostar också pengar, men jag klipper mej bara två gånger om året ungefär, så då gör det inte så mycket tycker jag. Det blev nog bara 4 cm men vilken skillnad. Håret såg mycket fylligare ut (det var ganska slitet och nu är det bara på vilo-utväxt) och jag känner mej lite sugen på att klippa lite till nästa gång, till axelhöjd ungefär. Det skulle vara en ny frisyr för mej och där är jag tyvärr lite feg ibland. Man är en vanemänniska, mer än vad man tror.

En av mina vanor som är enormt svår att bryta, är att gå och lägga mej i tid. Det är något som tar emot vid tanken att gå och sova, nästan som trotset hos ett litet barn (VILL INTE, VILL INTE). Jag vet inte varför jag känner så, men när jag väl kryper ner mellan de svala lakanen så känns det bara ljuvligt. Visst är det konstigt att man kan ha såna kluvna känslor inför något sådant?
Bara därför (och för att jag skulle ha gått och lagt mej för timmar sedan för att undvika spänningshuvudvärk), ska jag gå och sova nu, bums, behöver verkligen det. Om jag skyndar mej så hinner jag inte ångra mej...

Gäsp från annoest

Ung och vacker?

Publicerad 2011-05-16 22:11:17 i Allmänt,

Hej.
Nu har jag haft en äventyrlig vecka tillsammans med min yngsta son och hans klass. Vi var på lägerskola+droginfo, ute på Kärsön vid Drottningholm. Vädret var gassande sol och naturligtvis var solkrämen det enda som glömdes hemma...så jag är fortfarande röd, inte lika kräftlik idag, och fjällande....
Jag har ju inte varit ute i solen så mycket de sista åren och det märks, jag tål inte mycket alls och tänk er då att stå i solen i två dagar!!?? Mycket sol blev det, men men hellre sånt väder än det som var när jag gick tjejgåing (+3 och iskallt). Om ni har tittat på bilden så får ni en aning om hur röd jag egentligen var, trots att det inte var en helt bra bild färgmässigt.
Men jag, de andra föräldrarna, mentorerna och framför allt barnen hade jättekul! Det var naturligtvis bad, sol, kanot, basket, beachvolley, studsmatta och brännboll varvat med jättegod mat och lite information om tobak. Det var ännu roligare än vad jag förväntade mej och några fler namn har fastnat, självklart fanns det utrymme för lite vattenkrig vid kanotpaddlingen och vem skvätte mest om inte en av mentorerna...! Jag vet inte om hon eller barnen hade roligast men det var härligt att se!

Nåja, ett minne till att stoppa undan i minnesbanken men jag har faktiskt en annan spännande sak att berätta...
Jag har fått slängkyssar och "snygg-visslingar" efter mej, en dag vid busshållplatsen, och det händer inte ofta.
Det känns fortfarande lite overkligt när jag försöker minnas det men självförtroendet hoppade upp ganska högt efter det. 
Jag väntade på bussen, en av de där varma dagarna, kände mej glad och avslappnad och försökte lufta håret lite (trassla ut lite tovor osv). Mitt huvud är vridet åt ena hållet och då fastnade blicken, så där som den kan göra ibland, på en bil som kom körandes från det hållet. Det var en ung kille med solbrillor och en killkompis i passagerarsätet och då ser jag killen som kör forma munnen till en slängkyss och titta på mej och "kastade" den till mej. Sekunden efteråt hör jag en sån där "snygg-vissling" och inser att det var till mej!?!? Hoppsan!
Det gick ju fort och jag hann inte riktigt reagera men killen tittade faktiskt på mej, en halvt lastgammal tvåbarnsmor som känner sig lika vig som ett kassaskåp på morgonen...

Jag har ingen aning om vilka det var, skulle definitivt inte känna igen dem , men jag säger bara 'Tack, ni killar i den vita bilen som visslade på mej vid busshållplatsen, ni gjorde min dag'!

Vissa dagar är självförtroendet på topp men minst lika ofta känner jag mej lite gammal och småtråkig, så den här händelsen var välkommen. Jag fick en liten knuff åt rätt håll och ingen dålig sådan heller, jag känner knappast igen en flört om jag så skulle snubbla på den, så här har jag mycket att ta igen. Inte börja hålla på som en tonåring, men att börja lyfta blicken igen och visa att här är jag! Det tror jag att vi gör för lite, både du och jag men det ska jag ändra på nu!

Soliga kramar från Annoest

Härlig helg

Publicerad 2011-05-01 21:28:00 i Smått och blandat,

Idag har vi ätit gott, likaså igår. Igår gjorde maken philadelphiafyllda kycklingfileer med råstekt vitlökspotatis och idag hittade vi fina skinkinnanlårbitar (tror jag att det var i alla fall?) så det blev snitzel med gräddsås, jasminris och broccoli. Jag är så mätt, mycket beroende på att jag inte kunde låta bli att provsmaka de nystekta snitzlarna (eller hur man nu stavar det...8-))...jag är förste provsmakare i vår familj, speciellt när det gäller köttbullar eller pannbiffar! Det är svårslaget och så förrädiskt gott, kalla köttbullar på hård macka eller tonfisk och majonnäs på hård macka går inte heller av för hackor...

Det har faktiskt varit en riktigt bra helg där vi har fikat, busat och haft det roligt tillsammans. Känns som att det var länge sedan, kanske är det för att jag börjar känna mej på gång igen och det har jag längtat efter. Visst känns det ibland som att det bara är jag som fixar, plockar upp, tvättar, diskar osv men det är inte alltid så. Det är nog vissa dagar när jag inte mår helt bra humörmässigt som det känns så, jag blir grinig och småtjurig, men jag kan inte alltid styra det. Jag vet inte om det har något samband med mens, ägglossning eller så, eller så är det bara att kroppen inte orkar just då.
Något jag heller inte kan förstå är känslan av att det fattas något i mitt liv? Är det att jag inte längre orkar med min karl, är det att jag inte kommer någon vart, saknar jag en tro på något eller är det bara att jag inte bakar tillräckligt mycket?? Ni vet vad som händer när jag bakar.
Det är lite frustrerande att inte komma på varför jag har den där känslan, det är inte varje dag den finns där men tillräckligt ofta för att jag ska fundera. Ungefär som när man är sugen på något och tror att man vet vad, men efter att jag har ätit just det så var det inte rätt sak. Så har det också varit ett tag, jag tror att 'det här var vad jag ville ha' men sedan känns det bara bläh!

Men en sak vet jag att jag behöver, min motionsstund, förmodligen en gång i veckan och en gång under helgen, annars blir jag lite grinig på grund av det. Hmm, livet är underligt ibland.

Nu har det kommit upp något litet grönt i två av mina lådor på balkongen och det känns härligt. Fortfarande saknar jag någon liten låda till för sallad eller liknande, och förstås lite mer sol+lagom varmt så att jag får en liten solstund på balkongen, men det brukar komma till slut.

Jag har funderat på att skriva lite oftare, men om jag påbörjar något skrivet så känns det som att jag tappar tråden och inte hittar tillbaka till den igen, och då förlorar jag lite av det jag vill säga så jag vet inte hur jag ska lösa det.

Men en sak vet jag och det är att jag längtar till semestern! Jag vill bada, äta sena frukostar, fika och prova nya maträtter! Åka någonstans, hitta nya smultronställen, BAKA och prova nya glassrecept! Men mest av allt vill jag ha känslan att vi är tillsammans och vi njuter av det. Det kommer snart, men tiden får gärna gå lite fortare fram tills dess.

Jag vill njuta av livet den här sommaren!

Hoppas att ni också tar en minut och stannar upp, se er omkring och andas! Känn solen, känn doften av nyklippt gräs, minns känslan när du var liten och barfota i gräset, på stranden med sand mellan tårna...
Minns eller skapa nya minnen...

Kramar annoest

Om

Min profilbild

annoest

En vanlig tjej som mår bra när jag får baka, men det blir inte alltid lika mycket som jag vill.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela